Quantcast

Lietuvos tūkstantmečiui skirta interneto svetainė - kiniškai

Lietuvos interneto vartai jau atviri visiems, besidomintiems Lietuvos vardo tūkstantmečiu, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.  Svetainėje lietuva.lt daug dėmesio skiriama informacijai užsienio kalbomis – anglų, prancūzų, netgi kinų.

Joje taip pats skelbiama naujausia informacija apie artimiausius tūkstantmečio renginius.

Atsinaujinusioje svetainėje pateikiama trumpa Lietuvos vardo istorija, iliustruota unikalių Pažaislio vienuolyno freskų fotografijomis. Čia galima rasti ir tūkstantmečio renginių programą, dainų šventės istoriją, informaciją apie Tūkstantmečio odisėją. Svetainėje išskirta ir kita informacija apie Lietuvą – įspūdžiai apie mūsų šalį, rubrikos verslininkams ir keliautojams, Europos kultūros sostinė ir kitos naudingos dalys.

“Svetainė startavo su Pekino Olimpiada kaip ryškiausiu praėjusių metų įvykiu. Šiais metais Lietuvos vardo tūkstantmetis yra esminis akcentas, todėl svetainės turinys atspindi tūkstantmečio ir su juo susijusių renginių reikšmę mūsų šaliai“, – sakė Laurynas Bučalis, Vyriausybės kanceliarijos Komunikacijos departamento direktorius.

Svetainė lietuva.lt papildys kelių jau veikiančių tūkstantmečiui skirtų svetainių gretas. Pasak L.Bučalio, Lietuvos interneto svetainė yra orientuota į užsienio auditoriją. Tai rodo ir svetainės lankomumo rodikliai – beveik 60 proc. lankytojų yra užsieniečiai, apie 40 proc. yra internautai iš Lietuvos.


Šiame straipsnyje: lietuvos tūkstantmetis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių