Quantcast

Lietuvoje viešintis Danijos princas Frederikas bendravo su Lietuvos moksleiviais

Trečiadienį Lietuvos moksleiviai turėjo neeilinę galimybę akis į akį susitikti su Danijos karališkojo sosto paveldėtoju princu Frederiku. Šiemet jis atidarė jau trečius metus iš eilės vykdomą Finansinio raštingumo olimpiadą, kurioje dalyvauja įvairaus amžiaus moksleiviai iš visos Lietuvos.

Į Saltoniškių gatvėje esančią centrinę „Danske Bank“ būstinę Danijos princas su palyda atvyko likus pusvalandžiui iki olimpiados atidarymo pradžios. Pastate esančioje konferencijų salėje jo nekantriai laukė keliasdešimt moksleivių iš skirtingų Vilniaus mokyklų.

Mokiniai princą gyvai išvydo lygiai dvyliktą valandą. Jam kompaniją palaikė „Danske Bank“ viceprezidentas Lars Morch ir banko filialo Lietuvoje generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas. Pasibaigus oficialiam svečių pristatymui, princas Frederikas pats pasveikino jo laukusius moksleivius.

„Labai džiaugiuosi būdamas čia Vilniuje ir man yra garbė atidaryti šių metų Finansinio raštingumo olimpiadą“, - pradėjo princas Frederikas. Jis moksleiviams prisistatė ir šiek tiek papasakojo apie save ir šalį iš kurios atvyko.

„Auginu du sūnus ir dvi dukras. Jie yra labai jauni – jaunesni už jus, tačiau esu tikras, jog augdami dalyvaus panašiuose konkursuose, kokiame dalyvaujate jūs“, - į moksleivius kreipėsi Danijos karališkojo sosto paveldėtojas.

Princas nepamiršo ir kitų moksleivių, kurie internetu gyvai stebėjo tiesioginę transliaciją iš susitikimo. „Nors aš jūsų matyti negaliu, smagu žinoti, kad jūs matote mane“, - kalbėjo princas Frederikas.

Vėliau svečias paskelbė olimpiados pradžią ir perskaitė šių metų olimpiados užduotį. Šių metų konkurse užsiregistravusios moksleivių komandos privalės sugalvoti verslo strategiją produktui, kurį norėtų pristatyti savo bendraamžiams iš Danijos.

Pasibaigus atidarymo ceremonijai, moksleiviai turėjo galimybę gyvai princui užduoti klausimus, į kuriuos jis tuoj pat atsakė. Susirinkusieji domėjosi, ką reiškia būti Danijos princu, kur jis gyvena, kiek brolių ir seserų jis turi, ką mano apie Lietuvą ir pan. Klausimus uždavinėjo tiek studijoje sėdintys, tiek kitų Lietuvos miestų moksleiviai, stebėję transliaciją internetu. Princas Frederikas su kiekvienu maloniai bendravo, o vėliau kartu su į studiją susirinkusiais moksleiviais pozavo bendrai nuotraukai.

Danijos karališkojo sosto įpėdinis princas Frederikas Lietuvoje vieši jau ketvirtą kartą. Spalio 8 d. jis susitiko su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite, su kuria aptarė dvišalius šalių santykius. Taip pat buvo iškelti Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo klausimai, vadovai šnekėjosi apie abiejų valstybių verslo plėtrą.

Trečiadienio rytą prezidentė su princu atidarė dvišalį verslo forumą. Princo Frederiko vizito darbotvarkėje numatytas ir šiuolaikinės danų dailės parodos „Sąryšiais“ atidarymas, svečias taip pat lankysis Lietuvoje veikiančiose danų kapitalo bendrovėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių