Quantcast

Lietuviškai išleidžiama knyga “Skafandras ir drugelis”

Gegužės 8 dieną Vilniuje, kino teatre “Forum Cinemas Vingis”, laukiami kino ir literatūros mėgėjai. Čia bus pristatyta ką tik lietuviškai išleista rašytojo Jeano-Dominique Bauby knyga “Skafandras ir drugelis”, o renginio dalyviai galės dar kartą pamatyti mažu kinematografiniu stebuklu tituluojamą filmą tokiu pat pavadinimu.

Pagal J.-D. Bauby romaną sukurtas filmas sulaukė pripažinimo daugybėje festivalių -  nuo Kanų iki “Kino pavasario”.

"Skafandras ir drugelis" - viena geriausių ekranizuotų knygų, kurias esame išleidę. Tai - istorija, padedanti suprasti, kad žmogaus dvasia gali triumfuoti net, atrodytų, beviltiškoje situacijoje", - sako romaną išleidusios leidyklos "Obuolys" vyriausias redaktorius Linas Ruzgys.

1995 m. gruodžio 8 d. mados žurnalo „Elle“ redaktorius Jean-Dominique Bauby patyrė insultą ir liko visiškai paralyžiuotas. Iki tol pilnavertį gyvenimą gyvenęs 43 metų vyras galėjo judinti tik kairiąją akį. Vienas mirksnis - „taip“, du mirksniai - „ne“. Naudodamasis tokiu fizioterapeutės sukurtu bendravimo kodu, per 14 mėnesių Bauby sugebėjo raidė po raidės sukurti lyriškus ir širdį veriančius memuarus. Jis mirė praėjus dviem dienoms po bestseleriu tapusios knygos išleidimo.

Ši istorija sudomino režisierių Julianą Schnabelį, kuris pagal šią knygą sukūrė jaudinantį kino pasakojimą. Filmo premjera buvo parodyta Kanų kino festivalyje, kuriame J.Schnabelis apdovanotas už geriausią režisūrą.  Filmas taip pat pelnė “Auksinio gaublio” apdovanojimą bei BAFTA prizą už geriausią scenarijų. “Skafandrą ir drugelį” pamatė ir Vilniaus tarptautinio kino festivalio “Kino pavasaris” žiūrovai.


Šiame straipsnyje: skafandras ir drugelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių