Quantcast

Liberalų sąjūdžio sostinės skyrius bus steigiamas iš naujo

Liberalų sąjūdžio sostinės skyrius bus steigiamas iš naujo, partiją palikus jo vadovei parlamentarei Aušrinei Armonaitei, Vilniaus merui Remigijui Šimašiui bei kitiems partiečiams.

Liberalų sąjūdžio valdyba trečiadienį pavedė iniciatyvinei grupei iki lapkričio 20 dienos sušaukti sostinės skyriaus steigiamąjį susirinkimą, BNS po posėdžio informavo Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Anot E. Gentvilo, iniciatyvinėje grupėje yra Vilniaus miesto skyriaus sekretorė Rūta Leinartaitė, skyriaus tarybos narys Donatas Baranauskas bei dar trys asmenys.

Anot E. Gentvilo, po steigiamojo susirinkimo bus šaukiamas visuotinis susirinkimas, kuriame skyrius apsispręs, ką kels kandidatu į metus, suformuos rinkiminį sąrašą.

„Bus bus steigiamasis susirinkimas, o po to jie gali organizuoti visuotinį susirinkimą, kuriame daro reikalingas procedūras“, – sakė E. Gentvilas.

Partijos vadovas tvirtino nežinantis, kas svarstomi nuo liberalų kandidatuoti į merus sostinėje. „Šiandien paklausiau tų vilniečių, jie sako, mes planuojam kelt, bet jokios pavardės nežinau“, – teigė partijos vadovas.

Liberalų sąjūdžio Etikos ir skaidrumo komisija pirmadienį nusprendė, kad partijos valdyba neviršijo įgaliojimų panaikindama sostinės skyriaus sprendimą savivaldos rinkimuose dalyvauti ne su partijos, o  rinkimų komiteto sąrašu. Tuomet pranešta apie Vilniaus skyriaus laukiančią pertvarką.  

„Vilniaus skyrius pažeidė partijos valdybos sprendimus, t.y., ir įstatus. Po to gavo nurodymą sušaukti naują susirinkimą. Nesušaukė. Skyriaus pirmininkė ir pavaduotojas išėjo. Nebėra skyriaus vadovų. Nebėra, kas gali kviesti skyriaus susirinkimus, o skyriuje liko apie tūkstantis narių“, – tuomet apie situaciją BNS sakė E. Gentvilas. 

Nebėra, kas gali kviesti skyriaus susirinkimus, o skyriuje liko apie tūkstantis narių.

Spalio 17-ąją partijos Liberalų sąjūdžio valdyba panaikino Vilniaus miesto skyriaus sprendimą savivaldos rinkimuose dalyvauti ne su partijos, o naujai buriamo rinkimų komiteto sąrašu. Iki spalio 31-osios Vilniaus skyrius turėjo atšaukti siekius savivaldos rinkimuose dalyvauti su komiteto sąrašu. Bet skyrius to nepadarė. 

Vilniaus meras, buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas R. Šimašius, sieksiantis dar vienos sostinės vadovo kadencijos, jau pristatė visuomeninio rinkimų komiteto „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ komandą ir idėjas. 

Liberalų valdyba taip pat reagavo į dienraščio lrytas.lt publikaciją, kad britų kompanija „Cambridge Analytica“ neteisėtai rinko „Facebook“ vartotojų duomenis ir vėliau juos naudojo rinkėjams paveikti.

Anot lryto.lt, prieš trejus metus bendrovės motininės įmonės „SCL Elections“ paslaugomis naudojosi ir Liberalų sąjūdis, per savivaldos rinkimus į Vilniaus miesto merus iškėlęs R. Šimašiaus kandidatūrą.

Liberalų valdyba nusprendė R. Šimašiaus, taip pat kitų galimai susijusių buvusių ir esamų partiečių užklausti, ką jie žino apie esamą situaciją.

„Baikim čia špaguotis per spaudą, kreipsimės, kad pasakytų, kur yra tas produktas, gal čia nėra jokio kriminalo, greičiausiai ir nėra jokio kriminalo, ir suformuluosime laišką kolegoms“, – sakė E. Gentvilas.

Kaip teigiama portale, pagal 2014 metais sudarytą sutartį britų bendrovė R. Šimašiui buvo įsipareigojusi sukurti rinkėjų duomenų bazę ir pateikti duomenis apie Vilniaus miesto rinkėjus. 

„Lietuvos ryto“ turimais duomenimis, Liberalų sąjūdžio vardu sutartį su britų kompanija pasirašė tuometis partijos atsakingasis sekretorius Raimondas Imbrasas. Liberalų sąjūdis „SCL Elections“ už paslaugas turėjo sumokėti 30 tūkst. eurų.

Dabartinis Liberalų sąjūdžio vadovas E. Gentvilas teigia, kad apie sutartį sužinojęs prieš kelias dienas, nes, anot jo, paslaugos buvo perkamos Vilniaus mero rinkimams ir nesusijusios su partija.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovą.  

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar jau tas svaruolis grazino K LAIPEDAI milijonus,juos liberastus koncervus turetu is vis sunaikinti tas partijas , tuos prtinius I lukiskes.

LenaAndrews77

LenaAndrews77 portretas
Geras internetinis verslas iš namų ir užsidirbk tiek daug ... Aš sumokėjau 24640 eurus per pirmąjį mėnesį ir 34705 eurus praėjusį mėnesį iš "G00gle". , kuris yra neįtikėtinas, mažiau nei prieš metus buvau bedarbis siaubingoje ek0nomikoje. Dėkojame Dievui, kiekvieną dieną man buvo palaiminta šių nurodymų, ir dabar esu mano pareiga m0kėti ir dalintis su visais...... =================>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­j­­o­­b­­3­­3.c­­o­­m

Kęstas

Kęstas portretas
Ką daryti? Pirmasis žingsnis - pakeisti teises ir pareigas. Kai kuriais atvejais visuomenė turi gelbėjimo pareigą - pavyzdžiui, tikriems karo pabėgėliams ar paaugliams, įstrigusiems blogose darbo vietose be jokių perspektyvų. Tačiau daugelyje sričių pagrindinis principas turėtų būti "abipusiškumas", įtvirtinamas didelėmis baudomis. Šeimos turėtų rūpintis senais ir jaunais. Įmonės turėtų būti lojalios savo darbuotojams. Nacionaliniu lygmeniu turtingi metropoliai turėtų dalintis turtais su atsiliekančia provincija; migracija turi būti reguliuojama, kad būtų naudinga visiems priimančių šalių gyventojams. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių