Quantcast

Lenkija pažadėjo neleisti tokių plakatų, kaip Poznanėje per futbolo rungtynes su „Žalgiriu“

  • Teksto dydis:

Lenkijos vidaus reikalų ministerija (VRM) penktadienį UEFA vadovui Micheliui Platini (Mišeliui OPlatini) išsiųstame laiške pažadėjo pasistengti, kad šalyje nebebūtų tokių incidentų kaip neseniai buvo Poznanėje.

VRM pažymi, kad efektingai kovai su chuliganizmu stadionuose reikia ir UEFA paramos.

Laiške turimas omenyje rugpjūčio 8 dieną kilęs incidentas, kai per vietinio futbolo klubo „Lech“ rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ sirgaliai tribūnose iškabino didžiulį transparantą, išmargintą abiejų šalių vėliavų spalvomis, su užrašu: „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.

Šį incidentą griežtai pasmerkė Lietuvos ir Lenkijos valdžios atstovai, o Lenkijos policija penktadienį areštavo 10 įtariamųjų.

Laiške UEFA vadovui M.Platini Lenkijos vidaus reikalų ministras Marcinas Jablonskis tikino, kad Lenkijoje nepritariama tokiam chuliganų elgesiui, ir pabrėžė, kad Lenkijos vyriausybė imsis visų priemonių, kad tokie incidentai ateityje nepasikartotų.

„Deja, incidentai, kai iškeliami plakatai su neapykantą kurstančiais, rasistiniais, ksenofobiniais ar neprofašistiniais šūkiais, vis dar pasitaiko Lenkijos stadionuose per Europos lygio futbolo rungtynes“, – rašo M.Jablonskis.

Kad Lenkijos valdžios taikomos priemonės prieš chuliganizmą stadionuose būtų efektyvios, reikia UEFA ir Lenkijos futbolo asociacijos PZPN paramos, pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

spec.įstaigos

spec.įstaigos  portretas
lenkijos geriau pasistengtų tomaševskį pasiimti pas save, į lenkiją - visiems būtų geriau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių