Quantcast

Lenkai Vilniuje pažers priekaištų Lietuvai

Į Vilniuje vyksiantį parlamentarų susitikimą atvykusios Lenkijos delegacijos vadovas teigia, jog baigėsi lenkų kantrybė dėl Lietuvoje nevykdomų įsipareigojimų užtikrinant jų tautiečių teises.

„Aiškiai norime pasakyti savo partneriams lietuviams, kad mūsų kantrybė baigėsi“, - laikraščiui „Kurier Vilenski“ sakė Lenkijos parlamentarų delegacijos vadovas, Seimo pirmininko pavaduotojas Jaroslawas Kalinowskis.

Seime šeštadienį vyks Lietuvos ir Lenkijos parlamentų narių asamblėjos 19-oji sesija tema „Penkiolika Lietuvos Respublikos ir Lenkijos Respublikos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties metų. Kas toliau?"

„Mes norime kalbėti apie tris sutarties punktus, kurių Lietuva nevykdo", - J.Kalinowskį cituoja Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Sutartyje numatyta, jog lenkiškos pavardės Lietuvoje, o lietuviškos Lenkijoje turėtų būti rašomos originaliais rašmenimis, taip pat numatyta, jog tautinės mažumos kalbą vietovėse, kur tautinės mažumos atstovai sudaro daugumą, turėtų būti galima vartoti visuomeniniame gyvenime.

J.Kalinowskio teigimu, Lenkija šias lietuvių tautinės mažumos teises visiškai užtikrina, o Lietuvos lenkai šiuo požiūriu yra ignoruojami.

Į asamblėją savaitgalį iš viso atvyko 14 lenkų parlamentarų, kurie susitiks su 20 kolegų iš Lietuvos Seimo.


Šiame straipsnyje: Lenkailenkų pavardės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių