Quantcast

Legendiniai rokeriai „Scorpions“ grįžo į Vilnių

  • Teksto dydis:

Įspūdingų aukštumų pasiekusi Vokietijos roko grupė „Scorpions“ šiandien į Lietuvą grįžo su trenksmu. Paskutinį pasaulinį koncertinį turą suplanavę vaikinai „Siemens“ arenoje surengė grandiozinį šviesos, garso ir pirotechnikos koncertą, kuriame skambėjo geriausios dainos, sukauptos per daugiau nei keturis grupės gyvavimo dešimtmečius.

Per trejus metrus trukusias ir milžiniškos sėkmės sulaukusias paskutines pasaulines gastroles grupė sugebėjo įrašyti naują albumą „Comeblack“, kuriame naujai skamba geriausi ir žinomiausi grupės kūriniai. Todėl pašėlę rokeriai nusprendė surengti išskirtinius koncertus, kuriuose nusprendė ne tik naujam gyvenimui prikelti tai, kas sena ir mylima, bet ir beprotiškai „įkaitinti“ publiką.

Nuo septintojo dešimtmečio antroje pusėje įkurtos grupės neatsiejamas išraiškingas ir charizmatiškas Klauso Meine vokalas, nepriekaištingos solinės partijos ir gerai atpažįstami Rudolfo Schenkerio gitaros viražai. Būtent jie tapo „Scorpions“ vizitine kortele ir užtikrino vokiečiams šlovę muzikos olimpe. 

Grupės hitai ne karta karaliavo radijo stočių topų viršūnėse visame pasaulyje. Daugelyje radijo stočių ir dabar neretai galima išgirsti „Scorpions“ melodijas. Galiausiai, ne vienas jų kūrinių yra pakeitę gyvenimus ir juos net galima vadinti istoriniais. Pavyzdžiui, kultinė baladė „Wind Of Change“ buvo sukurta po Berlyno sienos griūties ir tapo Šaltojo karo pabaigos bei Vokietijos vienijimosi himnu. 

Per karjerą „Scorpions“ išleido 23 studijinius albumus, daugiau kaip 50 singlų, pardavė virš 100 milijonų albumų kopijų, pelnė 2 „World Music Award“ apdovanojimus ir pelnytai yra laikoma viena geriausių roko grupių muzikos istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių