Quantcast

Lazdynų poliklinika turi naują vadovą

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino naują Vilniaus Lazdynų poliklinikos vadovą. Juo taps teisininkas Vismantas Matulas. Naujasis poliklinikos direktorius žada nemažas pertvarkas.

Naujajam Lazdynų poliklinikos vadovui pareigos atiteko laimėjus viešąjį konkursą. Trečiadienį miesto tarybos posėdžio metu naujasis Vismantas Matulas buvo pakviestas pristatyti ir numatomas darbo gaires. 

V. Matulas žadėjo, kad jam pradėjus eiti pareigas, Lazdynų poliklinikoje bus stengiamasi daugiau dėmesio skirti sveikatos prevencijai. „Manyčiau, reikėtų prioritetus kreipti ne į lygų gydymą, bet į sveikatos prevenciją. Reikia dalyvauti tokiose programose gerinant gyventojų sveikatos lygį“, - aiškino naujasis vadovas.

Pasak jo, poliklinika turėtų keisti savo orientaciją ir kitu aspektu.  „Turi būti pradėta orientuotis ne į pacientų skaičių, o į paslaugų kokybę“, - sakė V. Matulas. Taip pat naujasis vadovas yra užsibrėžęs įvesti ir šiek tiek skaidrumo – ruošiasi analizuoti bei įvertinti kai kurių poliklinikoje vykdomų organizacijos struktūrinių pakeitimų teisėtumą.

Nors V. Matulo pirmieji pažadai skamba gražiai, naujasis poliklinikos vadovas gavo kritikos iš miesto tarybos narių dėl galimos kompetencijos stokos.

Tiesa, anksčiau V. Matulas yra dirbęs Valstybinės medicinos audito inspekcijos vyriausiuoju specialistu, Vilniaus universitetinės ligoninės teisininku. Kaip pats V. Matulas teigė, per savo karjerą jam teko dirbti vertinant sveikatos paslaugų kokybės kontrolę, teikti įvairius pasiūlymus teisės aktų projektams, dalyvauti įvairiose su sveikatos klausimais susijusiose darbo grupėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
vienzo, isisavinsim idiegsim ir skirsim demesi...poliklinika keis orentacija :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių