Quantcast

Laukiama paskutinių pasiūlymų Lukiškių aikštės memorialui

Ketvirtadienį baigiasi terminas, kuomet menininkai gali teikti pasiūlymus Vilniaus Lukiškių aikštės memorialui.

Kūrybines dirbtuves, kurių metu tikimasi atrinkti tinkamiausią kūrinį aikštėje, organizavo Šiuolaikinio meno centras (ŠMC) kartu su Kultūros ministerija.

Kaip BNS sakė kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė, dirbtuvėse iki ketvirtadienio jau buvo sulaukta iki dešimties menininkų pasiūlymų, tikimasi, kad dalis menininkų suskubs pristatyti maketus iki dienos pabaigos.

„Visi siunčia pasiūlymus šiomis dienomis, tad dar šiandien labai lauksime pasiūlymų“, - BNS sakė ŠMC atstovė spaudai Eglė Trimailovaitė.

G.Žemaitytė anksčiau teigė, kad oficialaus pasiūlymo nebuvo sulaukta iš visuomenininkų, kurie siekia, kad aikštėje būtų pastatyta Arūno Sakalausko skulptūra „Vytis“. Architektas Kęstutis Akelaitis, kuris yra paramą skulptūrai renkančių fondų atstovas, taip pat ir Lukiškių aikštės  sutvarkymo projekto vadovas, teigė, kad nepasitikima sudaryta vertinimo komisija, kuri greičiausiai nepritartu realistiniam „Vyčio“ modeliui.

Šiuo metu  Lukiškių   aikštė  Vilniuje rekonstruojama. Anksčiau skelbta, kad darbus ketinama baigti iki šių metų rudens. Į rekonstrukcijos projektą paminklo statyba neįtraukta, tik numatyta palikti jam vietą. 

Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas nuo 1999 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksas, Kaunas, 861615325

Aleksas, Kaunas, 861615325 portretas
Sveiki. Lietuvai sostinėje reikia TĖVYNĖS simbolio, savo piliečius, kaip vaikus, mylinčios Motinos Tėvynės simbolio. Čia atėję turėtume suprasti, kad praeitis, dabartis ir ateitis, tartum kelias, kuriuo eina mūsų tauta. Didžiuojamės preitimi, džiaugiamės kurdami dabartį, svajonėse matome ateities Lietuvą. Memorialas galėtų būti aikštės erdviame krašte, patogiai pasiekiamas lankytojui, delegacijai, ar didesnio renginio dalyviams. Paprastai, aikštėje jauku ir vaikams ir suaugusiems. Tėvynė - moteriška kilmė. Motina Tėvynė centre - tai mes, iš dešinės ir kairės- vietos visiems atminti: ir Savanoriams, ir Partizanams, ir Tremtiniams. Reikia vietos ir žodžių rasti ir emigravusiems. Negalime pamiršti ir mūsų bočių, kūrusių Didžiąją Lietuvos kunigaikštystę. Gyvybės viskam suteiktų: Amžinybės ugnis centre; Trispalvė viršuje; Kraštuose - Saugumo garantas- Vyčiai.

Irena Domarkienė

Irena Domarkienė portretas
Aš,noriu matyti,kad Lukiškių aikštėje būtų įamžinta tikra Lietuvos istorija. turi palikti kartoms ,galėtų susipažinti svečiai. Istorija turi būti pateikta protingai. Pamačiusi per televiziją 17 11 03 pateiktus projektus ,tai reikia tik apgailestauti,mūsų architektai,kūrėjai visiškai be atsakomybės ,be kūrybinės minties. Tik pasityčiojimas iš istorijos. Kažkokie kalneliai, žeminės, būdelės,kad save atėjęs įamžintų ir t.t.Tikros nesąmonės. Tikiu,kad visi lietuviai nori matyti savo valstybės istoriją,ja didžiuotųsi ,o ne kažkokį modernizmą,fantazijas. Vilnius yra visos valstybės sostinė ir projektų autoriai turi gerbti istoriją ir pateikti ją nuosekliai,teisingą. Taip yra ir kitose valstybėse. Mane netinkina nei vienas pateiktas projektas ,net iš vis negalima jų vadinti istoriniais. Kūrė tam ,kad pasipinigautų...Aš ,vadovams išsiunčiau pirminį projektą,koks turėtų būti.

Wasp

Wasp  portretas
Aišku, visi nori pinigų. Bet gal jau užteks,- įtartinai pasviręs Gediminas, vamzdis į Nerį, - daug modernizmo! Gal jau nedarykite iš Lietuvos herbo kaliauses. Nors herbą palikit autentišką!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių