Quantcast

Laikinasis Santaros klinikų vadovas pasakė, ką mano apie K. Strupą

Laikinasis Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos vadovas prof. Juozas Raistenskis teigia, kad vasario 21-22 dienų įvykiai, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl galimo piktnaudžiavimo pradėjo tyrimą Santaros klinikose ir sulaikė du jos vadovus, stipriai paveikė kolektyvą.

„Be abejo, visam kolektyvui tai yra sukrėtimas. Organizavome susirinkimą su centrų vadovais, skyrių vedėjais ir vyresniaisiais slaugos administratoriais. Jie yra sukrėsti, ir tai natūralu. Tačiau visi suprantame, kad ši situacija yra laikina“, - sakė nuo pareigų nušalintą Santaros klinikų vadovą Kęstutį Strupą laikinai pakeitęs prof. J. Raistenskis.

Klinikų vadovai tvirtina, kad šiandien įstaigoje dirbama stabiliai, kiekvienas sergantysis Santaros klinikose gali tikėtis to, kas geriausia mūsų šalies sveikatos sistemoje.

„Kadangi Santaros klinikos yra didelė, darniai veikianti organizacija, veikla dėl panašių įvykių sustoti negali. Ligoninės dienotvarkė ir darbų srautai iš esmės nekinta, visi darbuotojai ir toliau eina savo pareigas“, - sako laikinasis Santaros klinikų vadovas.

Prof. dr. J. Raistenskiui vadovauti klinikoms pavesta nuo vasario 23 dienos.

„Man paskambino Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto dekanas prof. Algirdas Utkus ir pasakė, kad universitetas man deleguoja pareigas, kurias įgyvendindamas turiu užtikrinti stabilią klinikų veiklą. Būtent tai šiuo metu ir darau. Pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą, šias pareigas eisiu ne ilgiau kaip iki kovo 23 dienos“, - pokyčių aplinkybes aiškino prof. J. Raistenskis.

Pasak jo, Santaros klinikos buvo ir yra progresyvus bei inovatyvus gydymo, mokymo ir mokslo centras, kurio sėkmę lėmė tiek nuoširdus profesionalų darbas, tiek ir vadovo prof. K. Strupo pastangos bei asmeninis pavyzdys.

„Per daugiau kaip ketverius profesoriaus Strupo vadovavimo metus jo pastangomis buvo priimtas ne vienas svarbus sprendimas, pradėti įgyvendinti gyvybiškai svarbūs projektai: pradėta statyti Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninė, vyksta procesai dėl Vaiko raidos centro statybų, bendradarbiaujant su Vilniaus universitetu, iš sąstingio pajudėjo Medicinos fakulteto su visa reikalinga mokymo baze statybų klausimas Santaros medicinos miestelyje, per metus jau turėtų būti išspręstas ir automobilių stovėjimo aikštelių klausimas. Taigi kažkas gali mylėti profesorių Strupą, kažkas gali jo nekęsti, bet jis ir jo komanda sugebėjo iš mirties taško išjudinti visus šiuos projektus“, - aiškino prof. J. Raistenskis.

Taigi kažkas gali mylėti profesorių Strupą, kažkas gali jo nekęsti, bet jis ir jo komanda sugebėjo iš mirties taško išjudinti visus šiuos projektus.

Laikinasis vadovas taip pat atkreipia dėmesį, kad dėl ligoninėje įdiegtų aukštųjų medicinos technologijų Santaros klinikos pateko į geriausių Europoje retas ligas gydančių ligoninių 30-tuką.

„Kas galėjo pagalvoti, kad ligoninė iš Lietuvos pateks į geriausių ligoninių sąrašus? Galime drąsiai tuo didžiuotis“, - teigia prof. J. Raistenskis.

Laikinajam ligoninės vadovui antrino ir Santaros klinikų direktorius plėtrai Justinas Ivaška. Pasak jo, visų geriausiai ligoninės darbą įvertina pacientai - kiek jie pasitiki ligonine ir patiki personalui savo sveikatą.

„Pacientų nuomonė ir yra pats didžiausias mūsų inovatyvumo ir atsakingo darbo įrodymas. Ambulatorinėje grandyje ligoninės pacientų srautai kiekvienais metais žymiai auga, pacientai nori konsultuotis pas mūsų specialistus. Mūsų stacionare taip pat nėra skyrių, kuriuose planinė pagalba galėtų būti suteikiama čia ir dabar, kad ir kaip to norėtume, - dėl didelių pacientų srautų susidaro eilės planinei pagalbai. Ir ekstrinės pagalbos pacientų srautai nuolat auga, ypač - naktimis ar savaitgaliais. Tai yra didžiausias mūsų darbo įvertinimas“, - teigė J. Ivaška.

Gerą ligoninės vardą, anot direktoriaus plėtrai, patvirtina ir klinikiniai rodikliai, atitinkantys Europos Sąjungos šalių lyderiaujančių ligoninių rodiklius. „Jų nepaveiks viena ar kita sėkmės ar nesėkmės istorija. To ir siekiame - būti vienodame lygyje su toliausiai pažengusiomis kitų šalių ligoninėmis, kurios turi žymiai didesnius finansinius resursus“, - sakė J. Ivaška.

Ligoninėje įsteigti 36 retų ligų kompetencijos centrai, šiuo metu įstaiga dalyvauja 8-ių Europos referencijos tinklų veikloje. Pasak J. Ivaškos, tai vienas iš Santaros klinikų kompetencijų pripažinimo rodiklių. „Kolegos iš užsienio mus priima kaip lygiaverčius partnerius. Tai rodo, kad per trumpą nepriklausomybės laikotarpį pasiekėme norimą lygį, sulaukėme kolegų įvertinimo“, - aiškino Santaros klinikų direktorius plėtrai.

Vienas didžiausių pradėtų plėtros ir pacientų sąlygų gerinimo projektų - Infekcinės ir tuberkuliozės ligoninės korpuso statybos - vyksta kaip suplanuota. „Visus savo veiksmus ligoninė vykdo labai atsakingai“, - patikino J. Ivaška.

Jis taip pat pabrėžė, kad ligoninei svarbi ne tik jos pacientų ar užsienio kolegų, bet ir paties ligoninės kolektyvo nuomonė.

„Mūsų kolektyvo nuomonę apie klinikas geriausiai atspindi mūsų personalo kaitos procentas, kuris yra labai žemas. Žmonės, dirbantys mūsų ligoninėje, savo vietą vertina ir tikrai labai retai ją keičia į kitą. Tai rodo, kad žmonės nori dirbti mūsų ligoninėje, jie suvokia, kad jų darbas čia tikrai yra prasmingas“, - teigia J. Ivaška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

loll

loll portretas
ar iš tikro ar kazkas klinikų vadovo kėdės labai trokšta bet kokia kaina

Juozas

Juozas portretas
Bukim biedni, bet teisingi. Gerai, kad vadovas gerai dirba, vykdo statybas ir plecia retu ligu apimtys, bet nereikia pamirsti, kad galimai jo mintys ir apie asmenine nauda ne tik saziningu uzdarbiu, bet ir korucija.

dar

dar portretas
Mano galva,teisėsaugos tyrimas atsakys į visus klausimus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių