Quantcast

Kur Vilniuje geriau gyventi žiemą: sename ar naujame name?

  • Teksto dydis:

Vos prasidėjus šildymo sezonui išaugo susidomėjimas nuomojamais butais naujos statybos namuose. Pigesnis ir individualiai reguliuojamas šildymas – pagrindinės to priežastys. Nekilnojamo turto portalo Domoplius.lt ekspertai skaičiuoja, kad naujos statybos buto nuomos kaina Vilniaus mieste – apie 400 litų didesnė, nei senos.

Vidutinė vieno kambario buto senos statybos name kaina šiuo metu siekia 640 litų. Naujos statybos name už vieno kambario nuomą tektų mokėti beveik 300 litų daugiau – 950 litų.

Dviejų kambarių buto nuomos kaina skiriasi dar daugiau. Pavyzdžiui sostinės Fabijoniškių rajone naujos statybos name butą galima išsinuomoti už 1,1 – 1,3 tūkst. litų. Tokio pačio dydžio butą sename name ir už 700 litų.

„Nuomos kainos skirtumas sename ir naujame name gali siekti 200 litų, o kartais ir 600 litų ar daugiau. Tai priklauso nuo rajono ir bute esančių baldų, įrangos, būklės. Kita vertus, jei būna ilga ir šalta žiema, išsinuomojus butą naujame name galima sutaupyti mažiau mokant už šildymą”,- svarsto Evaldas Narbuntovičius, Domoplius.lt projekto vadovas.

Remiantis „Vilniaus energijos“ duomenimis, mokestis už šildymą skirtinguose namuose gali skirtis iki kelių kartų. Pavyzdžiui butų Antakalnyje beveik gretimai esančiuose namuose nr. 32 ir 37 mokestis už šildymą skiriasi du kartus. Šalčiausią mėnesį naujos statybos name dviejų kambarių 50 kv. m. buto šildymas kainuoja 150 litų, o senos – 300 litų.

Kai kuriuose senos statybos namuose sostinės Vokiečių gatvėje ar Užupyje mokestis už šildymą viršija ir 10 litų už kvadratinį metrą.

„Tokio pačio dydžio buto šildymo išlaidos gali skirtis net 350 litų. Gerame naujame name už 50 kv. m. butą net šalčiausią mėnesį už šildymą reikėtų mokėti vos 150 litų. Jei gyvenate sename bute su centriniu šildymu, už tokio pačio dydžio buto šildymą mėnesio pabaigoje ateitų 500 litų dydžio sąskaita”, - sako E. Narbuntovičius.

Nekilnojamo turto ekspertai pastebi, jog šildymo sezonas Lietuvoje trunka mažiausiai šešis mėnesius. “Viena vertus, senos statybos name nuomotis butą yra pigiau. Kita vertus, dažniausiai tokiuose namuose net ir mokant 500 už šildymą namuose būna šalta ir tenka naudotis elektriniais šildytuvais. O tai – papildomos išlaidos”, - pastebi E. Narbuntovičius.

Šiuo metu išsinuomoti butą senos statybos name gerokai lengviau. Tokių butų šeimininkai vos atėjus rudeniui nori kuo greičiau juos išnuomoti, kad jiems patiems nereikėtų padengti didelių šildymo išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
vilniuj geriausiai gyvent seimo viesbutyje,kur viskas nemokama...

vasia

vasia portretas
kiek šilumininkai žurnalistui sumokėjo už šita straipsni.

tačiau

tačiau portretas
nepaminėjo, kad yra seni namai, kuriuose sutvarkyti šilumos mazgai, kuriuosee yra bendrijos, yra ir tvarka, ir nebrangus šildymas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių