Quantcast

Kultūros sostinės bibliotekoje – taupymo dienos

Jei esate Adomo Mickevičiaus bibliotekos lankytojas, neplanuokite užsukti čia šeštadienį. Biblioteka nedirbs. Taip bandoma sutaupyti nenaudojant šilumos ar elektros.

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekoje lankytojus perspėja skelbimai: „dėl lėšų taupymo sumažinus finansavimą nuo vasario 2 dienos šeštadieniais skaitytojų neaptarnausime“. Kiek užtruks tokia situacija – nežinia, nes biblioteka laukia pažadėtų lėšų. Kol jų nėra, bandoma verstis taupant visais įmanomais būdais.

„Pernai buvo sumažintos lėšos įstaigos išlaikymui: šilumai, elektrai, įvairioms ūkinėms prekėms ir panašiai. Tam 2008 buvo skirta 262 tūkst. litų, o šiemet ši suma sumažėjo iki 216,5 tūkst. litų, nepaisant to, kad viskas stipriai brango. Žadėto atlyginimų kėlimo bibliotekininkams taip pat nebuvo. Visoms bibliotekos ūkinėms prekėms per mėnesį turime 330,33 litų. Pinigai skirti ne tik valymo priemonėms, bet ir atsarginėms detalėms kompiuteriams, spausdintuvų rašalams, rašomajam popieriui ir panašiai. Vilnius šiais metais – kultūros sostinė, o vienoje didžiausių bibliotekų miesto centre net tualetinio popieriaus nėra. Kaip tai atrodo?“, - stebėjosi Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekos direktorius Petras Zurlys.

Bibliotekos vadovas nepraranda vilties, kad situacija greitai pasikeis į gerąją pusę: „Apskrities viršininkas Jonas Vasiliauskas su mumis elgiasi labai geranoriškai, jis pažadėjo sutvarkyti šią problemą. Dabar laukiame ir tikimės, tuomet vėl galėsime dirbti kaip seniau“.

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena".


Šiame straipsnyje: mickevičiaus biblioteka

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių