Quantcast

Krizė kerta per savivaldybės darbuotojų pinigines

Vilniaus valdžia neištesės pažado savivaldybės darbuotojams atlyginimus pervesti dar iki gegužės 1-osios. Dėl sunkiai surenkamo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) algos tarnautojus greičiausiai pasieks tik kitą savaitę.

Vilniaus savivaldybės biudžeto skylės išsiplėtė tiek, kad nesurenkama pakankamai pinigų net darbuotojų atlyginimams. Jos savivaldybės tarnautojus turėjo pasiekti jau ketvirtadienį, tačiau dėl lėšų stokos vadovybė priversta algų mokėjimą perkelti kitai savaitei.

Mat balandį labiausiai pasijuto krizės padariniai: dėl išplitusios bedarbystės biudžeto nepasiekė apie 20 mln. litų GPM lėšų, tuo pat metu baigėsi nekilnojamojo turto mokesčio rinkimo terminai, o privatizavimo programa beveik nejuda iš mirties taško. Be to, savivaldybę spaudžia ir įsipareigojimai dengti šimtamilijonines skolas.

„Priimtas toks sprendimas, kad administracija kol kas susilaiko nuo algų mokėjimo. Kaupiame pinigus tam, kad algas galėtume pirmiausia išmokėti mokyklų ir vaikų darželių darbuotojams. Kito mėnesio 5 dieną mes turėtume jau gauti specialių dotacijų lėšas, iš kurių algas savivaldybės darbuotojams ir išmokėsim“, - vylėsi savivaldybės Finansų departamento direktorius Edmundas Kačkus.

Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas patikino, kad skundų iš darbuotojų dėl planuotu laiku neišmokėtų algų nesulaukė.

„Sunki situacija su biudžeto surinkimu, kaip ir visur. Tikiuosi, kad tarnautojai bus supratingi. Jeigu rytoj nebūtų laisvadienis, gal jau rytoj mes darbuotojams algas galėtume sumokėti. Juk pinigai į biudžetą plaukia kiekvieną dieną. Gal jau rytoj susidarytų pakankama suma. Tačiau jau rytoj prasideda ilgasis savaitgalis, todėl administracijai atlyginimus mokėsime iškart po švenčių“, - pažadėjo V.Milėnas.

Savivaldybės tarnautojams atlyginimai paprastai sumokami vėliausiai iki mėnesio 5 dienos. Iš viso šiemet savivaldybės darbuotojų algoms paskirta apie 42 mln. litų.


Šiame straipsnyje: vilniaus savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių