Quantcast

Kovo pabaigoje Vilnius valandai paskęs tamsoje

Kovo 31 dieną 20.30 val. sostinės pagrindinės gatvės bei savivaldybės apšviesti pastatai ir paminklai valandą tūnos tamsoje. Jau trečią kartą 60 minučių išjungiant šviesą Vilniuje bus minima Žemės valanda.

„Smagu paraginti visus prisidėti prie šios gražios iniciatyvos ir akcijos. Dažnai žmonės sako, kad tai nieko nereiškia: viską nusprendžia valdžia, korporacijos, o žmonių balsas – negirdimas. Manau, kad tai – netiesa. Kiekvienas žmogus gali būti girdimas“, - pristatydamas Žemės valandą kalbėjo akcijos ambasadoriumi paskelbtas Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Pirmojo pavasario mėnesio paskutinę dieną miesto savivaldybė valandai išjungs visų gatvių apšvietimą. Savo grožį paslėps paminklai bei pastatai. „Tegu Žemė pailsi. Suteikime Žemei tą valandą“, - miestiečius išjungti šviesą ir prietaisus ragino sostinės vadovas.

Nors praėjusių dviejų metų patirtis parodė, kad sostinės gyventojai nelabai aktyviai jungėsi prie akcijos, A.Zuokas tiki, kad šiais metais Žemės valanda sulauks didesnio pasisekimo. „Turime daugiau laiko pasiruošti šiai valandai. Kreipsimės ir į įmones, kad jos prisijungtų prie akcijos“, - tikino miesto vadovas.

Paskutinės kovo dienos vakarą kviečiama aptemdyti ne tik sostinės gatves bei gyvenamuosius rajonus. Prie akcijos žada prisijungti ir kiti Lietuvos miestai – Biržai, Druskininkai, Lazdijai, Palanga ir t.t.

Pasaulyje Žemės valanda organizuojama jau penkerius metus. Pavasarį vienai valandai užtemsta patys didžiausi žemės miestai (Niujorkas, Sidnėjus, Paryžius, Londonas ir kt.). Prašant gyventojų išjungti šviesas, norima atkreipti dėmesį į klimato pokyčius Žemėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Jei parduotuvių vitrinos bus neapšviestos ir vaido kameros nieko ,,nematys'...na gerai sugalvota...rojus vagims

vidma

vidma  portretas
tai ka galesim parkingo sensorius ir groteles su zybintais vogt :DDDDD ot durniu krastas. bl jokinga iki asaru kokie protingi runkeliai sedi ......

Ponas nevidonas

Ponas nevidonas portretas
Pono juokas skaudesnis už botagą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių