Quantcast

Kovo 11-ajai laiko neliko

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjime Vilniaus Rotušėje rodytame filme priminta mūsų šalies istoriją ir svarbiausi jos įvykiai. Tačiau bent žodžiu paminėti kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo laiko neužteko.

„Kiek ten telpa į tas 50 minučių, mums buvo svarbu, kad žmonės susivoktų, kur dabar Lietuva eina, dėl to ir Antaną Smetoną rodėme, ir Vytautą Kernagį. Kiek tu gali sukišti. Gal ir galima buvo įdėti trumpai Kovo 11-ąją, bet kadangi po Sausio 13-os jau prasidėjo tas laisvės kelias, tai po to, po dvidešimties metų, esame ten, kur esame“, - kalbėjo renginio idėjos ir scenarijaus autorė Rūta Vanagaitė.

Šventinį vasario 16-osios renginį planuojama išleisti DVD formatu. „Be to, svarstome iš šito filmo galbūt padaryti kokį filmą nepriklausomybės 20-ečiui, nes liko dar daug nepanaudotos medžiagos, niekur nematytų kadrų“, - sakė R.Vanagaitė.

Renginio užsakovas buvo Vilniaus miesto savivaldybė. „Čia buvo renginys, skirtas Vasario 16-ajai, ne Kovo 11-ajai, kaip autorius matė, taip ir sukūrė, neturime jokių pretenzijų“, - užtikrino Savivaldybės menų vadybos poskyrio vyriausiasis specialistas Romualdas Savickas.


Šiame straipsnyje: Vasario 16vilniaus rotušė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių