Quantcast

Kovo 11-ąją Vilnius kviečia į ekskursijas po paslapčių kupiną miestą

  • Teksto dydis:

Kovo 11-ąją Vilnius švęs prasmingai ir džiugiai – Nepriklausomybės atkūrimo dieną, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į gausybę ekskursijų po Senamiestį su Vilniaus gidais, dalyvauti šventinėje eisenoje Gedimino prospektu ir įsiamžinti Šimtmečio varpe Katedros aikštėje.

Kovo 11-ąją, 13 val. vilniečiai ir miesto svečiai laukiami Vilniaus Katedros aikštėje, kur visus pasitiks entuziastingas būrys gidų, kurie vilniečiams ir miesto svečiams dovanos po nemokamą ekskursiją.

Profesionalūs gidai pakvies pasidairyti po paslapčių kupiną Vilniaus senamiestį ir pasidalins nepaprastomis senojo Vilniaus istorijomis: „Senamiesčio kiemeliai“, „Karališkas Vilnius“, „Vilniaus meilės istorijos“, „Vilniaus getas“ (į Stiklių kvartalą), „Moterys, turėjusios įtakos valstybingumui“, „Pažinkime Vilniaus senamiestį”, „Fasadai ir kiemai XX a. pradžios architektūros istorija“, „Klasikinis Vilnius“, „Vilnius chemiko akimis“, „Žymių istorinių asmenybių, susijusių su Vilniumi ir Lietuva, meilės istorijos“, „Paslaptingasis Vilnius“ ir kitos.

Užsiregistruoti į pasirinktą ekskursiją kviečiama čia.

Po ekskursijų, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami pamatyti unikalų 100-mečio varpą Katedros aikštėje. Kovo 11-oji bus paskutinė Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo akcijos AČIŪ diena, kada dar bus galima įsiamžinti Šimtmečio varpe. Tereikia užeiti į šalia varpinės bokšto esančią specialiai įrengtą fotokabiną, nusifotografuoti ir palikti savo palinkėjimą arba padėką Lietuvai. Projekto pabaigoje visa sukaupta ir Šimtmečio varpo instaliacijoje parodyta informacija bus įrašyta į šiuolaikinę laikmeną ir išliks ateities kartoms.

Renginių programa čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių