Quantcast

„Korsaras“ pribloškė ne visus

Šampano purslai, raudonas kilimas, ištaigingos suknelės ir gausybė garbingų Lietuvos žmonių. Nepaprasta publika šeštadienio vakarą rinkosi į Operos ir baleto teatrą žiūrėti plačiai nuskambėjusio Maskvos Didžiojo teatro spektaklio „Korsaras“. Tiesa, spektaklio didybė sužavėjo ne visus.

Dauguma čia susirinkusiųjų buvo kviestiniai svečiai, todėl ne visi norintys spektaklį pamatyti pirmieji šeštadienio vakarą į Operos ir baleto teatrą galėjo patekti.

„Bilietą gavau dovanų, nes būtent šiandien sukanka vienuolika metų nuo mano įšventinimo į kunigus. Apskritai, esu didelis meno gerbėjas ir džiaugiuosi galimybe pamatyti tokio garsaus Maskvos teatro pasirodymą“, - teigė kunigas Ričardas Doveika.

Į spektaklį su dukra Ieva atvykęs verslininkas Laimutis Pinkevičius taip pat nekantravo pamatyti spektaklį. „Turėtų būti nuostabus pasirodymas“, - prieš spektaklį prognozavo jis.

Maskvos Didžiojo teatro pasirodymu liko sužavėtas ir Operos ir baleto teatro generalinis direktorius Gintautas Kėvišas. „Džiaugiuosi, kad Vilniui esant Europos kultūros sostine, galėjome pasikviesti tokią trupę į savo sceną. Manau, toks pasirodymas be galo praturtino sostinės renginių spektrą“, - kupinas puikios nuotaikos teigė G.Kėvišas.

Nekantriai pasirodymo laukęs baleto primarijus Nerijus Juška pripažino, kad Maskvos trupė repeticijų metu iš tiesų dirba efektingai, tačiau iš paties „Korsaro“ jis tikėjosi daugiau.

„Aš į pasirodymą žvelgiu kaip profesionalus šokėjas. Apie Maskvos Didžiojo teatro trupę buvo kalbėta tikrai labai daug. Manau, kad jų technika yra iš tiesų nuostabi, tačiau paprastas žiūrovas pamatęs ir mūsų trupės pasirodymą nenusiviltų“, - paaiškino šokėjas.

Sekmadienio vakarą rengiamas antras ir paskutinis „Korsaro“ pasirodymas Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių