Quantcast

Kontaktų mainai: nuo vizitinės kortelės – iki partnerių

Antradienį Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje įvyko pirmieji kontaktų mainai. Į renginį „Diena Media News kontaktų mainai“ susirinko per šimtą dalyvių, kurie neslėpė atradę naudingų ryšių bei galimų partnerių.

„Man atrodo, kad gyvenime svarbiausias dalykas yra meilė, arba motyvacija, žmogui bei idėjai. Tai yra ugnis, kuri leidžia kažką įgyvendinti. Patikėję savo idėja, ją galime vystyti, tačiau pasiekę tam tikrą etapą suvokiame, jog tik nedaug galime padaryti vieni - mums reikalinga komanda, reikalingi draugai. Manau, kad kontaktų mainai yra tik žingsnelis, kurį mes – tikiuosi - visi žengsime idėjų įgyvendinimo link“, - renginio pradžioje sakė vienas iniciatorių, JAV gyvenantis lietuvis, pianistas Edvinas Minkštimas.

Į renginį sostinėje užsiregistravo 160 jaunų žmonių ir 14 verslo lyderių. Visi jie į kontaktų mainus pažvelgė savaip ir atvyko su savais tikslais. Jungtinės Karalystės universitete „The University of Warwick“ studijuojanti Dovilė Bielinytė sakė kontaktų mainuose ieškojusi Lietuvos kompanijų, kuriose galėtų atlikti praktiką.

„Labai nustebino, kad šnekant su žmogumi, kuris dirba ne mano srityje, jis pasiūlė man pagalbą ir davė reikiamų kontaktų. Jis pažadėjo mane rekomenduoti, taigi galėsiu paskambinti duotu numeriu ir galbūt susitarti dėl galimybės atlikti praktiką“, - pasakojo dalyvė.

Pašnekovė neslėpė, kad Jungtinėje Karalystėje panašaus pobūdžio renginiai yra labai populiarūs ir universitete vyksta kiekvieną savaitę. Todėl ji džiaugėsi galimybe pažinčių užmegzti ir gimtojoje šalyje. D.Bielinytė patikino, kad Lietuvoje, kaip ir užsienyje, verslininkai kontaktų mainuose bendrauja noriai, esą tik reikia parodyti iniciatyvą.

„Mes Jungtinėje Karalystėje jau esame išmokę kasdien „pardavinėti“ save, nes ten vyksta milijonas projektų, yra milijonas galimybių. Todėl visuomet žinai, kad norinčių į siūlomą darbo vietą yra daugybė, taigi turi kažkuo išsiskirti, dalyvauti kontaktų mainų renginiuose ir surasti kuo daugiau pažinčių“, - sakė ji. Nors pašnekovė teigė aktyvumo tarp Lietuvos jaunimo dar pasigendanti, tačiau neabejojo, kad kontaktų mainų poreikis čia yra didžiulis.

Jaunas verslininkas, bendrovės „Statybų sfera“ direktorius Andrius Marcinkevičius sakė mielai praplėtęs akiratį ir pažinęs įvairiais verslais besiverčiančių asmenybių: „Esu statybininkas, o šios profesijos žmonės paskęsta savo darbuose. Todėl mums tai yra didžiausia pramoga ir prabanga laiko atžvilgiu. Čia tikra euforija.“

Pašnekovas taip pat neslėpė, kad renginyje dairosi potencialių partnerių ir mielai žvalgosi į jaunimo gretas. Jo manymu, jaunas žmogus išsiskiria tuo, kad, „dar turi parako“.

„Aš pats susidūriau su darbdavių stereotipais, kad jaunas žmogus neturi patirties ir nieko neišmano. Tačiau mano poreikiai buvo dideli, mėgau iššūkius. Todėl įkūriau įmonę, kad susikurčiau sau darbo vietą. Į įmonę noriai priimu jaunus žmones, nes pats buvau jų vietoje, žinau jų didelius poreikius, siekius nugalėti konkurenciją“, - pasakojo A.Marcinkevičius.

Besibaigiant renginiui vienas iniciatorių, „HSBC Bank USA“ viceprezidentas Rokas Beresniovas sakė nė nespėjęs apsidairyti, nes nenutrūkstamai bendravo su dalyviais. Jis džiaugėsi, kad kontaktų mainai buvo sėkmingi, gautų vizitinių - apstu, o dalyviai vis pabrėžė, kad tokio pobūdžio renginiai šalyje ir naudingi, ir būtini. R.Beresniovas neslėpė turintis vilčių, kad kontaktų mainais Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje renginio tradicija nenutrūks.

„Aš pats gavau labai daug kontaktų. Netgi sutikau žmogų, kuris 6 mėnesiams vyks į Vašingtoną dirbti Federaliniame rezervų banke. Kadangi pats gyvenu Vašingtone, galėsime ten bendrauti, plėtoti idėjas. Apskritai buvo smagu matyti, kad kai kurie žmonės kruopščiai paruošė namų darbus ir atvyko į renginį su misija“, - pasakojo R.Beresniovas.

Jis sakė nė JAV nematęs kontaktų mainų dalyvių, kurie į renginį atvyktų ne tik su vizitinėmis kortelėmis, tačiau ir atspausdintomis skrajutėmis su savo veiklos ir tikslų aprašymais. Tai padaręs „MetLife Amplico“ grupės vadovas Ramūnas Mackevičius sakė suradęs susidomėjusių jo paslaugomis bei vis dar ieškantis potencialių darbuotojų.

„Kas ieško – tas randa“, - paslaptingai šyptelėjo pašnekovas.


Šiame straipsnyje: kontaktų mainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių