Quantcast

Koncerte Mokytojų namuose – netikėtas instrumentų derinys

Kartu su pavasariu atgyja ir Vilniaus mokytojų namai. Ketvirtadienį juose vyks nuotaikingas koncertas, kuriame akordeono garsus pagardins birbynė ir perkusija.

Vilniaus mokytojų namų Didžiojoje salėje gegužės 14 d. 18.00 val. koncertuos ansamblis „Subtilu-Z”, pastaruoju metu labiau koncertuojantis įvairiose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

„Subtilu-Z” – profesionalių muzikantų kvartetas, Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje sėmęsis mokslų ir patirties iš tokių garsių mokytojų, kaip prof. E. Gabnys, doc. G. Savkovas, asist. I. Andriūnas.  

Muzikantai - dažni svečiai tiek Lietuvos, tiek užsienio koncertų salėse, respublikinių bei tarptautinių konkursų lauretai.
              
„Išgirdęs akordeono, birbynės pavadinimus dažnas net neįsivaizduoja, kokios plačios šių instrumentų galimybės, kiek įvairiausių tembrinių spalvų ir atspalvių jie turi. Nepaisant to, kad šie instrumentai dar yra jauni, savo išraiška nė kiek nenusileidžia klasikiniams, gyvuojantiems jau kelis, ar keliolika šimtų metų, instrumentams.  

Akordeono, birbynės ir perkusijos derinys yra intriguojantis ir įdomus, muzika kuri yra atliekama šiais instrumentais, gali būti elegantiška, aistringa, romantiška, temperamentinga, svajinga”, - įsitikinę ansamblio “Subtilu-Z” nariai.


Šiame straipsnyje: Mokytojų namai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių