Quantcast

K.Lančinskas: policija gerbia piliečių nuomonių raiškos teises

Vilniaus policijos vadovas ir vasario 3 dieną sotininėje mitinguoti ketinantis, nors tam leidimo kol kas neturintis „Fronto“ partijos lyderis A.Paleckis penktadienio susitikime aptarė galimas grėsmes visuomenės saugumui.

Į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą susitikti su įstaigos viršininku Kęstučiu Lančinsku buvo atvykęs A.Paleckis, jo partijos pavaduotojas Alvydas Pocius ir Vilniaus miesto tarybos narys Audrius Butkevičius.

Susitikime buvo aptartos galimos grėsmės visuomenės saugumui partijos inicijuojamo mitingo metu.

K.Lančinskas organizatorius kvietė elgtis supratingai, nevengti bendradarbiavimo, įspėjo laikytis deramos rimties renginio metu, į jį neatsinešti pavojingų aplinkiniams daiktų, nesinaudoti neteisėtomis priemonėmis.

Policijos vadovas pastebėjo, jog policija gerbia piliečių nuomonių raiškos teises.

„Tačiau privalu naudotis tik teisėtomis priemonėmis. Mes esame suinteresuoti, kad renginys, jeigu jis įvyks, vyktų sklandžiai“, – kalbėjo K. Lančinskas.

Portalas jau rašė, kad vasario 3-sios mitingo organizavimą perėmęs „frontininkų" lyderis Algirdas Paleckis trečiadienį gavo dvigubą antausį: sostinės savivaldybė neleido jam organizuoti renginio, mat tam pasipriešino Seimo kanceliarija, o smulkieji verslininkai, kuriuos A.Paleckis dievagojasi ginantis, oficialiai atsiribojo nuo „Fronto“ organizuojamos akcijos.


Šiame straipsnyje: paleckisriaušėsmitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių