Quantcast

Kino festivalis „Gala“ pristato gegužės „užtaisą“

Mėnesį poilsiavęs, nekomercinio kino festivalis „Gala“ grįžta savo pabūklą užtaisęs naujais gurmaniškais filmais - nuo drastiško seksualumo iki tyros vaikiškos fantazijos.

Bene ryškiausiu gegužės repertuaro kūriniu festivalio organizatoriai vadina vieną prieštaringiausiai įvertintų praėjusių metų juostų - filipiniečių dramą „Serbis“, pretendavusią prestižiniam „Auksinės palmės“ apdovanojimui Kanuose. Tai filmas apie vienos Filipinų šeimos kasdienybę - purviną estetiką, buities skurdą, nenutrūkstamą miesto klegesį ir nežabotą seksualumą. Juostoje drastiškos scenos persipina su vidine šeimos tragedija - daugpatyste, nepageidaujamu nėštumu bei kraujomaiša.

Savo titulais ir originalumu „Serbiui“ nenusileidžia istorija apie mafiją „Saldu ir kartu“. Italų dramoje legendinė „Cosa Nostra“ vaizduojama kiek kitaip nei įprasta - be nuolatinių susišaudymų, gaudynių, brangių specialiųjų efektų ir banalių pokalbių. Žiaurus mafijos pasaulis filme atskleidžiamas per pagrindinio herojaus išgyvenimus.

„Gala“ festivalis taip pat pristato vieną įdomiausių praėjusių metų bendrą Rusijos ir Kazachstano filmą „Šamanė“. Jis pastatytas pagal žymaus rašytojo, prodiuserio ir aktoriaus Sergejaus Bodrovo vyresniojo scenarijų. Pernai „Šamanei“ buvo sutekta garbė atidaryti tarptautinį Sočio kino festivalį.

Spalvingumu ir išmone spinduliuoja prancūzų fantastinė nuotykių pasaka „Padūkėliai iš Timpelbacho“. Joje žiūrovai pamatys, kas nutinka, kai vaikai lieka vieni ir jų nevaržo suaugusieji. Už apipavidalinimą ir dailininko darbą juosta Prancūzijoje buvo nominuota „Cezario“ apdovanojimui.

Romantikų dėmesiui - jautrus, melancholiškas ir poetiškas pasakojimas apie svajones, vienatvę ir meilę, pražystančią aštunto dešimtmečio Stokholme. Švedų drama „Jei Dievas nori... fantazija tampa realybe“ nepasižymi siužeto įmantrumu, bet tai su kaupu kompensuoja psichologinis skrupulingumas, puikiai atkurta laikmečio atmosfera, juodai balta juosta bei meistriškas operatoriaus darbas.

Šiuos penkis festivalio filmus vilniečiai ir sostinės svečiai galės pamatyti gegužės 1-7 dienomis kino centre „Forum Cinemas Vingis“. Gegužės 1-2 dienomis dvi repertuaro juostos bus demonstruojamos kino centre „Forum Cinemas“ Kaune bei kino teatre „Garsas“ Panevėžyje.


Šiame straipsnyje: "Gala"

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių