Quantcast

Kiek savivaldybei kainuos seniūnijų reforma?

Savivaldybė jau suskaičiavo, kiek naudos duos įvykdyta seniūnijų pertvarka, tačiau reformos išlaidos vis dar nėra aiškios.

Portalo diena.lt žurnalistams, Vilniaus savivaldybė pranešė, kad atleistiems iš darbo seniūnijų darbuotojams išeitinių kompensacijų dydis bus apskaičiuojamas individualiai, tad tikslios sumos kol kas įvardyti negali.

„Išeitinių kompensacijų dydis priklauso nuo tarnautojų (darbuotojų) darbo stažo Savivaldybės administracijoje, t. y. kiekvienam asmeniui apskaičiuojamos individualiai“, - teigė Vilniaus savivaldybės Personalo departamento direktorius Antanas Gadeckis.

Valdininkas išreiškė viltį, kad išeitines kompensacijas reikės mokėti ne visiems nuo balandžio 1 d. atleidimo lapelius gavusiems seniūnijų darbuotojams. Pasak A.Gadeckio išeitinės kompensacijos bus išmokėtos tik tiems seniūnijų tarnautojams ir darbuotojams, kuriems nebuvo pasiūlytas kitas darbas arba kurie tokio siūlymo atsisakė.

„Jei asmenys po atleidimo įsidarbins valstybės tarnyboje ar valstybės ir savivaldybių įmonėse ar įstaigose, išeitinės kompensacijos nebus mokamos. Kadangi visų tarnautojų ir darbuotojų, kurių pareigybės panaikintos nuo balandžio 1 d., atleidimo iš darbo data yra nukelta po dviejų ar keturių mėnesių, patirtas išlaidas bus galima suskaičiuoti tik visiškai atsiskaičius su darbuotojais. Be to, per visą įspėjimo apie atleidimą laiką darbuotojams bus siūlomos kitos laisvos pareigos, todėl tikėtina, kad dalis darbuotojų bus įdarbinta Savivaldybės administracijos struktūriniuose padaliniuose“, - pabrėžė A.Gadeckis.

Portalas diena.lt primena, kad nuo balandžio 1 d. seniūnijose buvo panaikinti 84 etatai. Savivaldybė aiškina taip kasmet sutaupysianti 800 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Namų valdybos

Namų valdybos portretas
Pavyzdingiausiai dirbo namų valdybos, kurios neskriausdavo gamybinio-techninio personalo. Žmonėms reikia turėti savo įmonę, kuri rūpintųsi gyvenamąja aplinka, remontu, šildymu. Namų valdybose dirbdavo gamybinis-techninis personalas. Šiuo metu darbo žmonėmis niekas nesirūpina, nei dirbtuvėlėmis, nei gyvenimo sąlygomis, nei sveikata.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių