Quantcast

Ketvirtasis Vilniaus vicemeras - V.Martikonis

Ketvirtadienį naujoji valdžia bandė įgyvendinti praėjusią savaitę subliuškusį planą – išsirinkti ketvirtąjį vicemerą. Mat šiuo metu merui Viliui Navickui talkina tik trys pavaduotojai.

Praėjusį trečiadienį ketvirtuoju mero pavaduotoju renkant Liberalų sąjūdžio frakcijos narį Vidmantą Martikonį pritrūko dviejų balsų. Vakar šis klausimas keltas pakartotinai.

V.Martikonis sutiko antrąkart kandidatuoti į tą patį postą. „Esu ne pirmasis ir ne ketvirtas politikas Lietuvoje, neišrinktas iš pirmo karto. Nesu iš tų, kurie įsižeidžia, kad nebuvau išrinktas praėjusią savaitę. Gal tada buvo kažkokių asmeniškumų“, - atlaidžiai šypsojosi V.Martikonis.

Beje, politikas, paskatintas vienos „Vilniaus dienos“ publikacijos, nusprendė, kad vicemeru dirbs visuomeniniais pagrindais, todėl neims jam priklausančio 5 tūkst. litų dydžio mėnesio atlyginimo. Mat turtingiausio tarybos nario vardą pelnęs politikas per metus gauna apie 3,5 mln. litų pajamų. Toks V.Martikonio pareiškimas sukėlė intrigą. 

„Darbas be portfelio, tai -tam tikra politinė rizika, bet tai nesusišaukia su atsakomybe. Aš to bijausi, kad jūs atsakomybės išvengsite“, - klausimą kėlė liberalcentristų frakcijos seniūnas Algimantas Vakarinas. 

„Mes prieš keletą metų turėjome tokį pavyzdį – konservatorių Kęstutį Masiulį, kuris buvo vicemeras visuomeniniais pagrindais. Įgaliojimai lieka tepatys, tik atlyginimas nebus mokamas. Čia atsiliepimas į krizinę situaciją. Jaučiu, kad turiu galimybę ir be šių lėšų pragyventi. Atsakomybės neišvengsiu. Jeigu parašą dedu, balsuoju, reiškia, atsakomybę prisiimu“, - kolegą bandė įtikinti V.Martikonis.

Ketvirtasis vicemeras vėl buvo renkamas slaptu balsavimu. V.Martikonio kandidatūra patvirtinta 37 tarybos narių balsais. Iš viso į balsavime dalyvavo 44 tarybos nariai, tačiau penki jų balsavimo biuletenius sugadino. Balsų skaičiavimo komisijos pirmininkas Vidas Urbonavičius pabrėžė, kad prieš balsavimą buvo aiškiai pasakyta, kad balsuojama specialiu žymekliu ir tik vieną kartą. Penki biuleteniai pažymėti buvo rašikliu ir užbraukti du kartus. Jie pripažinti negaliojančiais.


Šiame straipsnyje: vilniaus savivaldybėmartikonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių