Quantcast

Keturių sostinių traukinys pajudės rugsėjo pabaigoje

  • Teksto dydis:

Vilnių, Rygą, Minską ir Kijevą sujungsiantis traukinys pradės kursuoti rugsėjo pabaigoje, pranešė valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“.

Pirmasis traukinys iš Kijevo pajudės rugsėjo 28 dieną, o rugsėjo 29 dieną iš Vilniaus ar Šiaulių keleiviai galės vykti į Rygą bei atgal – į Minską ir Kijevą. Traukiniai kol kas kursuos kartą per savaitę.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, pirmaisiais mėnesiais maršrutas bus bandomas, o įvertinus rezultatus, ateityje gali keistis traukinio išvykimo laikas, galbūt – ir dažnis.

„Keturių sostinių traukinys – sudėtingas ir ambicingas užmojis, tad pirmąjį pusmetį vyks bandomieji važiavimai, kurių rezultatai ateityje leis paslaugą tobulinti“, – pranešime teigia L. Baužys.

Kelionė iš Kijevo į Rygą truks 19 valandų, iš Vilniaus į Rygą – apie 4 val. 30 min., iš Šiaulių – apie 2 valandas.

Bilietus jau galima įsigyti geležinkelio kasose, o ateityje planuojama jais prekiauti ir internetu. Kelionė iš Šiaulių į Rygą kainuos nuo 16 eurų, iš Vilniaus – nuo 23 eurų, iš Vilniaus į Kijevą – nuo 50 eurų. Pastariesiems keliautojams reikės turėti tranzitines Baltarusijos vizas.

Projektas įgyvendinamas kartu su Ukrainos geležinkeliais. Anksčiau skelbta, jog Ukrainos bendrovė ateityje ketina į maršrutą įtraukti ir Taliną.

Lietuvos keleiviai kol kas negali tiesioginiu traukiniu nuvykti iš Vilniaus į Rygą ar Taliną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mulkiams?

Mulkiams? portretas
Mes esame EU , tai kur traukiniai Tallinn -Vilnius - Berlin? Lietuvoje nebera europietiskumo? Ka jus turite bendro su kazkokiu Kiew and Minsk?

Algis

Algis  portretas
Ir vėl tik Vilnius, gaivinkit ir Kauno geležinkelio stotį. Paleiskite maršrutų iš Kauno. Vienintelė kolkas galima kelionė tik į Balstoge.

As

As portretas
Atkuriamieji prieš 50-60 metų funkcianave maršrutai Labai didelis pasiekimas .Nesugebama iki Druskininkų nutiesti per mūsų teritoriją geležinkelio.Iki Europos geležinkelių lygio 60 metų dar reiks palaukti jei iki Suvalkų pavažiuoti nėra kaip
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių