Quantcast

Ketinama keisti Lukiškių aikštės projekto komisijos vadovą

Trečiadienį greičiausiai bus pakeistas dvejus metus besitęsiančio Lukiškių aikštės rekonstrukcijos konkurso vadovas. Artimiausiame sostinės tarybos posėdyje ketinama nuversti iki šiol konkursui vadovavusį Juozą Imbrasą ir vietoje jo vadovu patvirtinti naująjį miesto merą Vilių Navicką.

Atstovas į Lukiškių aikštės sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo konkurso komisiją tvirtinamas miesto tarybos posėdyje. Pasikeitus sostinės merui, greičiausiai keisis ir komisijos vadovas. Tai patvirtino ir pats Vilniaus vadovas.

Komisijos nariai šiuo metu yra architektai, skulptoriai, menotyrininkai, valdininkai. Komisijos pirmininkas - buvęs Vilniaus meras J.Imbrasas, komisijoje kol kas yra ir Vilniaus savivaldybėje nebedirbantis kyšininkavimu įtariamas Evaldas Lementauskas.

V.Navicko teigimu, artimiausiu metu E.Lementauską taip pat ketinama pakeisti.

Konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti iki mėnesio galo.Viešasis projektų svarstymas planuojamas vasario 24-25 dienomis, tačiau tiksli data ir laikas bus paskelbti papildomai. Vertinimo komisijos posėdis vyks po viešojo svarstymo, o nuo vasario 16 d. konkurso darbus  bus galima pamatyti įrengtoje ekspozicijoje Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės.

Realių aikštės tvarkymo darbų teks palaukti. Pirmiausia planuojama po Lukiškių aikšte įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, tik po to bus pradėta aikštės rekonstrukcija ir joje statomas paminklas „Laisvė“, skirtas laisvės kovoms atminti.


Šiame straipsnyje: Lukiškių aikštė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių