Quantcast

Ketinama griežtinti apskaitą taksi automobiliuose (papildyta)

Vyriausybė artimiausiu metu ketina apsispręsti, ar griežtinti finansinę apskaitą taksi automobiliuose. Apie tokią iniciatyvą pirmadienį užsiminė premjeras Andrius Kubilius. Anot jo, šioje srityje būtina mažinti nelegalią apskaitą.

„Šiandien svarstėme klausimus, susijusius ir su taksi automobiliais - fiskalinė apskaita taksi automobiliuose turi būti sutvarkyta taip, kaip ir turi būti sutvarkyta visose kitose prekybos vietose. Dirbame nuosekliai šioje srityje, siekdami, kad erdvės “šešėliui„ liktų mažiau ir mažiau“, - po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Kubilius.

A.Kubiliaus patarėjas Mykolas Majauskas anksčiau sakė, kad artimiausiu metu bus imtasi svarstyti kasos aparatų įvedimą taksi automobiliuose.

Tuo tarpu susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pirmadienį sakė, jog nereikėtų skubėti tai daryti.

„Nuo gegužės 1 dienos įsigalioja naujos taisyklės, kuriose bus rekomendacine tvarka bus numatomi spausdintuvai, kurie bus sujungti su taksometrais. Be to, keičiant naujus taksometrus, bus pareikalauta, kad visa informacija taksometro būtų laikoma vienerius metus tam, kad būtų galima išsamiai tikrinančioms institucijoms įvertinti, ar yra mokami visi mokesčiai, ar verčiamasi teisėta veikla“, - kalbėjo E.Masiulis.

„Aš nesu šalininkas tokių, sakykim, radikalių priemonių, kad iškart paimkim ir nuo rytojaus visuose automobiliuose įveskime kasos mokėjimo aparatus“, - pridūrė ministras.

Vyriausybė pirmadienį patvirtino naujus rinkliavų dydžius už keleivių vežimą taksi bei autobusais. Leidimas verstis taksi veikla atpigs nuo planuotų 435 iki 121 lito.

Po praėjusią savaitę įvykusių Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos savivaldybių asociacijos derybų, savivaldybės sutiko už licenciją vežti keleivius vietos autobusais imti 180 litų rinkliavą. Anksčiau savivaldybės už šią paslaugą norėjo gauti 714 litų, pranešė Susisiekimo ministerija.

Licencijos vežioti krovinius vidaus ir tarptautiniais maršrutais transporto priemonėms, kurių masė didesnė kaip 3,5 tonos atpigs nuo 250 iki 200 litų.

Susisiekimo ministerija anksčiau tvirtino, kad savivaldybių asociacijos siūlomi rinkliavos dydžiai yra dideli ir gali turėti neigiamos įtakos verslui: asmenų ir įmonių finansiniam stabilumui bei darbo vietų išsaugojimui.


Šiame straipsnyje: Vilniaus taksitaksi

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Socdemai su liberalais(tada dar bedra buvo partijsa) paskelbė Gariūnus ,,nacionaline vertybe" ...tai matyt ior taksi irgi tokia bus????

d

d portretas
ne automobiliuose grieztinti tvarka, o sutvarkyti imoniu apskaita.

V ASE

V ASE portretas
Kas vairuoja taksi tai seneliai o jei dirba jaunimas tai net eismo taisikliu nesilaiko
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių