Quantcast

Kol kas neaišku, kiek investuotojų tęs dalyvavimą Lukiškių iškeldinimo konkurse

  • Teksto dydis:

Kalėjimų departamentas ketina derėtis su visais trimis stringančio Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso dalyviais, trečiadienį pranešė departamentas, atmetęs "Icor" valdomos didžiausios Baltijos šalių nekilnojamojo turto priežiūros įmonės "City Service" pretenziją. Derybos bus pradėtos, jei tam pritars Viešųjų pirkimų tarnyba, tačiau kol kas neaišku, kiek iš trijų potencialių investuotojų tęs dalyvavimą konkurse.

Ne visi konkurso dalyviai kol kas komentuoja savo tolesnius veiksmus.

"Žinoma, kad dalyvausime, bet kol kas nesame gavę kvietimo", - BNS sakė „MG Valdos“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė - Mekionienė.

"Manau, pirmiausia reikėtų išgirsti Kalėjimų departamento poziciją, kokiu būdu vyks derybos, nes konkursinio dialogo metu buvo nustatytos pirkimo apimtys - konkurso pradžioje jos buvo vienos, po to - kitos. Tad neaišku, ar departamentas dabar jas keis. Dabartinė kaina yra pagrįsta skaičiavimais (pagal numatytas apimtis), todėl erdvės deryboms, mano nuomone, nėra labai daug", - sakė ji.

„City Service“ atstovas spaudai Vilius Mackonis BNS sakė, kad bendrovė kol kas nėra įsigilinusi į sprendimą, todėl jis negali jo komentuoti.

"Mes jau anksčiau sakėme, kad pagal tas specifikacijas, kokias pateikė departamentas, negali būti kitokių kainų. Kad kaina būtų kitokia, reikia kažko atsisakyti ar keisti reikalavimus", - BNS sakė V.Mackonis.

"Hanner" pagrindinis savininkas ir vadovas Arvydas Avulis anksčiau BNS sakė, kad bendrovė jau padarė tam tikrą nuolaidą.

"Derybose visuomet ieškoma susitarimo, kad abiem pusėms būtų tinkama kaina. Tai ta nuolaida ir buvo tokia, kokią mes įsivaizduojame racionalią. Daugiau negaliu atskleisti, nes konkursas neužbaigtas. Negalėčiau sakyti, kaip mes dabar turėtume elgtis ar elgsimės ateityje. Aš tik pasakau, kad tas nuolaidas mes jau esame padarę", - BNS yra sakęs A.Avulis.

Kalėjimų departamento komisija antradienį nutarė, kad visi dalyviai atitinka minimalius kvalifikacijos reikalavimus, todėl nutarta kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) dėl neskelbiamų derybų.

„Kadangi visi trys dalyviai atitinka minimalius kvalifikacinius ir pasiūlymų pateikimo reikalavimus, vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymu, kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl sutikimo vykdyti neskelbiamas derybas, į kurias būtų kviečiami visi trys pasiūlymus pateikę dalyviai“, - teigiama departamento pranešime.

Komisija atmetė visų dalyvių pasiūlymus, nes jų pateiktos kainos viršijo projektui numatytas lėšas, o „City Service“ pretenzijos netenkino, nes, anot departamento, jos pasiūlymas neatitiko kriterijų - duomenų teisingumo, finansinio veiklos modelio pagrįstumo ir kitų.

"Komisija, nustačiusi pasiūlymo trūkumus, du kartus kreipėsi į dalyvį ("City Service" - BNS), sudarydama sąlygas tinkamai patikslinti pasiūlymą ir toliau dalyvauti konkurencinio dialogo pirkimo procedūrose, bet dalyvis nesugebėjo tinkamai paaiškinti bei per nustatytą terminą patikslinti savo pasiūlymo“, - nurodo departamentas.

Anot pranešimo, metinis atlyginimas privačiam subjektui bus mokamas, vadovaujantis finansinio veiklos modelio paskaičiavimais, todėl dėl klaidų būtų mokamas neteisingas atlyginimas. Pripažinusi "City Service" pasiūlymą kaip tinkamą, komisija būtų pažeidusi kitų dalyvių teises, teigia departamentas.

Be to, komisija pagal "City Service" finansinį modelį nustatė, kad įmonės pasiūlyta kaina yra reali (neindeksuota), o nominali (indeksuota) kaina, perskaičiuojant pagal įmonės pateiktus duomenis, nėra mažiausia tarp trijų dalyvių.

Konkurse yra likę trys dalyviai - „Hanner“, „Dailistos“ ir „Corpus A“ konsorciumas, „MG valdos“ antrinė įmonė „Pilies projektai“ ir „ City Service“ bei „Realco statybos“ konsorciumas. Tačiau visų jų pasiūlymai neatitiko konkurso reikalavimų, visų kainos yra aukštesnės nei planuota suma - 103 mln. litų.

„City Service“ pateikė mažiausią - 233 mln. litų - kainą, tačiau reikalavimų neatitiko jos finansinis pasiūlymas, todėl jis buvo .atmestas, ir įmonė pateikė pretenziją. Be to, bendrovės prašymu Viešųjų pirkimų komisija jau pradėjo konkurso vertinimą.

"Pilies projektai pateikė 289 mln. litų kainą, "Hanner", "Dailistos" ir "Corpus A" konsorciumas - 273 mln. litų.

Lukiškių kalėjimo komplekso perkėlimo į Pravieniškes darbai preliminariai vertinti apie 100 mln. litų. Privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus juos prižiūrėti. 2017-aisiais Lukiškių kompleksą planuota parduoti - tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Johnk709

Johnk709 portretas
I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I'll try and check back more frequently. How frequently you update your site? kaedcfbdkdgd
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių