Quantcast

Keliuose privačiuose Vilniaus lopšeliuose darželiuose – ˜apsinuodijimo maistu atvejai

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad tiriant pranešimą apie įtariamą apsinuodijimą maistu, nuo š.m. rugsėjo 6 d. laikinai sustabdyta keturiems privatiems sostinės vaikų lopšeliams darželiams maistą tiekiančios įmonės UAB „Nikadita“ maisto tvarkymo veikla.

Skubus tyrimas pradėtas iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro gavus informacijos apie galimai epidemiologiškai susijusius šešių vaikų, lankiusių keturis skirtingus Vilniaus darželius, susirgimus ūmia bakterine žarnyno infekcija. Tyrimo metu nustatyta, kad visoms ikimokyklinėms įstaigoms maistą tiekė UAB „Nikadita“ maisto tvarkymo įmonė.

Patikrinimą atlikusių Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių teigimu, maisto tvarkymo įmonėje grubių teisės aktų pažeidimų nenustatyta. Tvarkant maistą įmonėje taikomos Geros higienos praktikos taisyklės, darbuotojai reguliariai tikrinasi sveikatą ir yra išklausę maisto higienos mokymo programą. Patalpų valymo ir dezinfekcijos darbai atliekami reguliariai. Patalpos tvarkingos, yra pakankamas kiekis gamybinių paviršių, įrangos ir inventoriaus, kuris reguliariai plaunamas ir dezinfekuojamas. Taip pat nustatyta, kad įmonėje maistas vaikams gaminamas laikydamasi vaikų maitinimo valgiaraščio, suderinto su Vilniaus visuomenės sveikatos centru.

„Mūsų inspektoriai tęsia tyrimą. Maistą vaikams ruošusioje įmonėje iš gamybinių patalpų, nuo gamybos inventoriaus ir virėjų rankų paimti plovinių mėginiai laboratoriniam ištyrimui. Kol vyksta tyrimas, įmonės veikla laikinai sustabdyta, atsakingam personalui nurodyta papildomai išplauti ir dezinfekuoti visas maisto tvarkymo patalpas ir inventorių“, - sakė Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkės pavaduotoja Daiva Ruželienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių