Quantcast

Kelininkai miesto vadovams: versimės per galvą, bet tiltą baigsim

Vakarinio aplinkelio II statybų etapo atkarpą tikrinę sostinės valdžios vyrai gerai įvertino kelininkų darbą.

Darbininkai savo ruožtu tikino sostinės merą Artūrą Zuoką ir vicemerą Romą Adomavičių, kad Gariūnų tilto statybos darbai bus baigti iki rugsėjo 1 d., kuomet mieste smarkiai išauga automobilių srautai. Šiuo metu yra dirbama dviem pamainom – viena įprasta ir viena prailginta. „Versimės per galvą, tačiau iki rugsėjo 1 d. darbus pabaigsime“, - tikino darbininkai.

„Jeigu taip bus iš tikrųjų ir konkrečiai jūs pabaigsite darbus iki rugsėjo pirmos dienos, bus tikrai nuostabu. O mes taip pat kalbėsime ir su kitomis įmonėmis, kad jos taip pat dirbtų kaip ir jūs dirbate“, - įmonės tvarkančios Gariūnų tiltą darbų vadovui kalbėjo sostinės vicemeras R.Adomavičius.

R.Adomavičius portalo diena.lt žurnalistams teigė, kad vakarinio aplinkkelio projekto kaina – per 160 mln. litų. Tačiau ši, anot vicemero, suma atsipirks ir vos atidarius aplinkkelį vairuotojai nedelsiant pajus jo teigiamą poveikį miesto transporto sistemai.

„Vien Gariūnų tilto tvarkymo darbai kainuos per 10 mln. litų, šios gatvės atkarpa dar 34 mln. litų, tačiau tai ilgaamžė investicija. Manau, kad sutvarkyti keliai be papildomų remontų tarnaus miestui mažiausiai 20 metų, o jų buvimas išspręs daugelį transporto judėjimo problemų. Jeigu pietinis aplinkkelis davė teigiamą efektą, tai vakarinio aplinkkelio efektas bus dar didesnis“, - teigė vicemeras.

Iš pradžių aplinkkelis pradėtas tiesti vien savivaldybės lėšomis, tačiau sausio pabaigoje II-asis vakarinio aplinkkelio statybų etapas dalinai yra finansuojamas Susisiekimo ministerijos iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų gautomis lėšomis.

Vakarinis aplinkkelis tiesiamas Lazdynų, Karoliniškių ir Pilaitės mikrorajonuose Ukmergės plento link.

Antrojo etapo metu bus nutiesta atkarpa nuo L. Asanavičiūtės iki Ozo g. Statybų metu bus nutiesti 2,84 km naujo kelio, pastatytos dviejų lygių sankryžos ir du viadukai. Palei aplinkkelio atkarpą bus įrengti modernus šviestuvai, elektra kuriems bus gaminama autonominės saulės ir vėjo energijos jėgainėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių