Quantcast

Keičiasi automobilių statymo tvarka dalyje Naujamiesčio

  • Teksto dydis:

Nuo šių metų vasario 18 d. keičiasi automobilių statymo tvarka dalyje Naujamiesčio mikrorajono gatvių. Pokyčiai įgyvendinami gyventojų ir mikrorajone įsikūrusių įmonių atstovų prašymu – dienos metu neįmanoma rasti laisvų stovėjimo vietų Smolensko, Statybininkų ir aplinkinėse gatvėse.

„Pietvakarinės Naujamiesčio dalies gyventojai ir įmonės patiria daug nepatogumų dėl netvarkingai ir chaotiškai statomų automobilių, kurie dar ir blokuoja kitus automobilius. Transporto priemonės paliekamos visai dienai, ir taip atimamos stovėjimo vietos iš čia gyvenančių vilniečių. Nukenčia ir įmonės, kurių klientai neranda kur pasistatyti automobilį. Siekiant užtikrinti tvarkingą automobilių statymą gyventojams ir įmonėms bei sureguliuoti stovėjimo trukmę ir bus keičiama stovėjimo tvarka“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ l. e. p. direktorė Modesta Gusarovienė.

Gyventojai leidimus įsigyti gali jau dabar

SĮ „Susisiekimo paslaugos“, kuri administruoja mokamas automobilių stovėjimo vietas ir prižiūri automobilių statymo tvarką mieste, atliko automobilių stovėjimo vietų užimtumo stebėjimus Smolensko, Statybininkų, Birželio 23–iosios ir kitose aplinkinėse gatvėse. Nustatyta, kad dienos metu kai kuriose šių gatvių atkarpose automobilių stovėjimo vietų užimtumas netgi viršija 100 proc.

Siekiant sureguliuoti statomų transporto priemonių srautus ir sudaryti sąlygas pasistatyti automobilį ir tiems, kurie dienos metu į šią miesto teritoriją atvyksta trumpam, nuo vasario 18 d.  pradedama rinkti rinkliava už automobilių stovėjimą Naugarduko (atkarpa tarp Vytenio ir Žemaitės gatvių), Smolensko (atkarpa tarp Naugarduko ir T. Ševčenkos gatvių), Statybininkų, Birželio 23–iosios ir T. Ševčenkos (atkarpa tarp Birželio 23–iosios ir Smolensko gatvių) gatvėse. Šios gatvės patenka į žaliąją rinkliavos zoną, kurioje nustatyta rinkliava siekia 0,3 euro už vienos valandos stovėjimą. Rinkliava bus renkama pirmadieniais–šeštadieniais nuo 8 iki 18 valandos.

Šioje dalyje gyvenantys ir savo gyvenamąją vietą deklaravę vilniečiai galės įsigyti leidimus, suteikiančius teisę statyti gyventojų automobilius apmokestintose stovėjimo vietose. Leidimui įsigyti gyventojai turi pateikti automobilio registracijos liudijimą, deklaruotos gyvenamosios vietos pažymą ir vairuotojo pažymėjimą, išduotą prašymą pateikiančiojo vardu.

Pirmajam automobiliui skirtas leidimas žaliojoje rinkliavos zonoje kainuoja 7,2 euro metams, o antrajam – 8,7 euro mėnesiui. Jau dabar gyventojai dėl leidimų įsigijimo gali kreiptis į SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Klientų aptarnavimo centrą Vilniuje, Gedimino pr. 9A, šalia Vinco Kudirkos aikštės. Nespėjusiems gyventojų leidimų įsigyti iki stovėjimo vietų apmokestinimo pradžios, bus suteikiamas 2 savaičių laikotarpis nuo vasario 18 d. imtinai susipažinti su pasikeitusia automobilių statymo tvarka.

Primenama, kad sumokėta vietinė rinkliava už gyventojo leidimą nesuteikia teisės nemokamai statyti automobilį visoje rinkliavos zonoje, draudžiamųjų kelio ženklų ar rezervuotų stovėjimo vietų galiojimo zonose, privačiose automobilių stovėjimo aikštelėse ar kitaip nesilaikyti Kelių eismo taisyklių. Vairuotojai raginami būti atidūs ir nepažeisti kelio ženklų reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių