Quantcast

Kauno „Akropolio“ augimas aplenkė Vilnių

„Akropolių“ lankytojų skaičius 2008 metais peržengė 40 mln. ribą, operatorių apyvarta viršijo 2 mlrd. litų. Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno “Akropoliuose” pernai apsilankė daugiau nei 40 milijonų žmonių.

Trijuose “Akropoliuose” veikiančių operatorių apyvarta pernai buvo 2,08 mlrd. litų.

Palyginus su 2007 metais lankytojų skaičius „Akropoliuose“ pernai išaugo 10 proc., o prekybos ir pramogų centrų operatorių apyvarta – 15,7 proc. 2007 metais trijuose prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ apsilankė 36,7 mln. žmonių, o bendra operatorių apyvarta siekė 1,79 mlrd. litų.

„Nepaisant pernai pasikeitusios šalies bei pasaulio ekonominės situacijos ir ženkliai krentančio vartojimo, pasiekėme 2008 metams planuotus rezultatus. Tai rodo, kad
„Akropoliai“, siūlantys didžiausią kokybiškų prekių ir paslaugų pasirinkimą, Lietuvos didmiesčiuose išlieka svarbiausia gyventojų apsipirkimo vieta“, - sako Vilniaus ir Klaipėdos „Akropolius“ valdančios bendrovės „Akropolis LT“ Nuomos departamento vadovė Renata Jakubčionienė.

Didžiausias augimas pernai užfiksuotas Kaune, kur „Akropolį“aplankė 14 mln. žmonių – 47,3 proc. daugiau nei 2007 metais.

„Iš dalies šį rezultatą lėmė tai, kad „Akropolis“ Kaune duris atvėrė 2007 metų balandį, tad 2008-ieji buvo pirmieji metai, kai prekybos ir pramogų centras veikė visus kalendorinius metus. Kitą vertus, pernykščiai skaičiai rodo, kad per trumpą laiką „Akropolis“ tapo viso regiono prekybos centrų lyderiu ir pagal pirkėjų srautus konkuruoja tik su kitais „Akropoliais“, - sako Kauno „Akropolį“ valdančios bendrovės „Re&Solution Property Management“ turto valdymo departamento vadovė D. Žvinytė.

Ketvirtasis prekybos ir pramogų centras „Akropolis“ duris atvers šių metų kovą Šiauliuose.


Šiame straipsnyje: Akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių