Quantcast

Kas nuomojasi prabangius butus Vilniuje?

  • Teksto dydis:

Prabangių butų Vilniuje dažniausiai ieško į Lietuvą dirbti atvykę didelių tarptautinių kompanijų vadovai ar ambasadų darbuotojai. Jiems, priešingai nei lietuviams, labai svarbu, kad nuomojamas butas būtų erdvus. Už reikalavimus atitinkantį gyvenamąjį plotą jie negaili ir 10 tūkst. Lt per mėnesį, rašo portalas delfi.lt.

Tačiau kartu pastebima, kad nuomotojai vis palankiau ima žiūrėti į prakutusius lietuvius, nes svečias iš užsienio nebūtinai būna patikimas nuomininkas.

Nekilnojamojo turto (NT) brokeris Simas Sanajevas sakė, kad maždaug 90 proc. jo klientų sudaro užsieniečiai. Prabangių butų dažniausiai reikia skandinavams, vokiečiams ir rusams, kurie atvyksta vadovauti tarptautinių kompanijų padaliniams Lietuvoje.

Prabangūs butai, anot jo, dažniausiai koncentruojasi Senamiestyje, Užupyje, Žvėryne, M. K. Čiurlionio gatvėje. Taip pat nuomininkams patrauklūs dangoraižiuose, pavyzdžiui, „Helios City“ įsikūrę butai.

Pasak pašnekovo, Vilniuje jaučiamas ypač prabangių būstų poreikis.

Anot jo, dažniausiai prabangius butus nuomoja žmonės, kurie juos buvo įsirengę sau ir dėl kokių nors priežasčių persikraustė gyventi kitur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių