Quantcast

Karstymasis sostinės stulpais gali pasibaigti areštinėje

Ant miesto paminklus, stulpus ar žibintus nusprendę pasikarstyti jaunuoliai gali būti apkaltinti smulkiu chuliganizmu ir atsidurti areštinėje.

Į 1diena.lt redakciją kreipėsi vilnietė, kurią šeštadienio rytą nustebino sostinės Vilniaus gatvėje matytas įvykis. „Lauko kavinėje gėriau kavą. Staiga privažiavo automobilis, iš jo išlipo du jaunuoliai. Vienas pradėjo kopti gatvės šviestuvu. Šviestuvas lingavo ir galvojau, kad tuoj bus bėdų. Jaunuolis užsikabarojo iki pat viršaus, užsidegė cigaretę, parūkė, nusileido ant šaligatvio, sėdo į automobilį ir su draugu nuvažiavo“, - savaitgalio įspūdžiais dalijosi sostinės gyventoja. 1diena.lt portalo skaitytoja teigė, kad rytinis reginys praskaidrino ramų šeštadienio rytą, tačiau kartu ji nerimavo, ar tokie jaunuolių „pasilinksminimo būdai“ nekelia grėsmės aplinkiniams.

Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas, išvydęs 1diena.lt skaitytojos atsiųstas nuotraukas, teigė, kad jaunuolio veiksmuose galima įžvelgti nedidelį chuliganizmą. „Už tokią veiką bausti galima pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodeksą. Jei jaunuolis, užlipęs ant žibinto, būtų naudojęs necenzūrinius žodžius ar įžeidinėjęs praeivius, jį būtų galima bausti ir pagal Baudžiamąjį kodeksą“, - kalbėjo policijos atstovas.

Pašnekovas patikino, kad toks karstymasis ant viešųjų objektų policijos pareigūnų yra traktuojamas kaip viešosios tvarkos pažeidimas bei žmonių rimties trikdymas. „Tokios veikos autoriui gresia bauda nuo 100 iki 300 litų arba areštas iki 30 parų“, - aiškino R.Šilobritas.

Pareigūnas patikino, kad panašių įvykių policija daug neužfiksuoja. „Tačiau pastebime, kad tenka vis įspėti jaunuolius tose vietose, kur stovi  bendrabučiai. Jie išbando savo jėgas lipdami iš vieno balkono į kitą, o tai taip pat neleistina“, - priminė pašnekovas.

Laipiojimas ant miesto stulpų ar šviestuvų kelia grėsmę ne tik pačiam laipiotojui, bet ir aplinkiniams. „Pirmiausia - ne visada apmąstoma, ar stulpas išlaikys žmogaus svorį. Jei aplinkiniai nuo judančio stulpo pasitraukia, grėsmė gali kilti jų turtui, pavyzdžiui, šalia stovinčiam automobiliui“, - aiškino komisariato viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių