Quantcast

Karšto vandens apskaita - iš gyventojų kišenės

Jei nenori mokėti už kaimyno pavogtą karštą vandenį, įsidiek nuotolinę apskaitos sistemą, siūlo miesto valdžia. Vartotojų teisių apsaugos ekspertai įspėja, kad už įrangą atriekti „Vilniaus energijai“ 30 mln. litų būtų neracionalu.

Pirmadienį Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus rengtame susirinkime susiginčijo sostinės šilumininkai. Vilniaus šilumos tinklų direktorius Bronius Cicėnas teigė, kad šilumą tiekianti „Vilniaus energija“ nevykdo sutarties, nes neprisiima karšto vandens tiekėjo funkcijų.

„Vilniaus energija“ atsisako tiekti gyventojams karštą vandenį, nes paslauga neva nuostolinga. Apie 30 proc. visų vilniečių nemoka už paslaugą, dėl to susidaro milijoninės skolos kitai savivaldybės bendrovei „Vilniaus vandenys“, iš kurių „Vilniaus energija“ perka šaltą vandenį.

Į šį ginčą įsikišo Vilniaus savivaldybė, panorusi sutaikyti dvi besipešančias puses – linkstama prie idėjos įdiegti visuose daugiabučiuose namuose karšto vandens nuotolinės apskaitos sistemas. Tai reiškia, kad gyventojams nebereikėtų nurašinėti skaitiklių rodmenų. Jie būtų siunčiami tiesiai į karšto vandens tiekėjo kompiuterį ir šis pagal tai gyventojams pateiktų sąskaitas.

Iš pirmo žvilgsnio mintis tobula: išnyksta vandens ir šilumos vagišiai, jų sunaudota energija neišdalijama kaimynams, visi sumoka tik tiek, kiek sunaudojo, ir nė cento daugiau. Tačiau yra vienas „bet“ – kas sumokės už sistemos diegimą?

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių