Quantcast

Karo artilerija visuomenei – kaip ant delno

Šeštadienio vidurdienį į Lukiškių aikštę buvo atvežta karo technika: automobiliai, motociklai, ginklai, atvyko ir uniforma vilkintys kariai. Jokio pavojaus! Tiesiog čia įsikūrė Lietuvos kariuomenės stovykla.

Ne vienas Tautų mugės dalyvis, pamatęs tiek karo technikos miesto viduryje, susigundė užsukti į Lukiškių aikštę. Čia visiems suteikta galimybė susipažinti su specialiųjų operacijų pajėgų ginkluote ir technika, logistikos valdyba, XIV a. elitinio Lietuvos kario šarvuote ir ginkluote, LK karo policijos HMMWV, patruline įranga, taip pat – užsukti į Generolo Jono žemaičio Lietuvos karo akademijos palapinę.

Didžiausi smalsuoliai, kaip visada, - vaikai ir vyrai. Visiems knietėjo nors trumpai rankose palaikyti pistoletus, šautuvus, snaiperinius šautuvus, prisiliesti prie kulkosvaidžio. O kur dar karo technika – automobiliai. Į juos lipo ne tik vyrai ir vaikai, bet ir merginos.

„Tautų mugėje dalyvaujame pirmą kartą, mus čia pakvietė organizatoriai. Karo policijos techniką ir ginkluotę dažnai pristatome įvairiuose renginiuose. Visuomenei įdomu sužinoti, kokius ginklus naudoja kariai, kokiomis priemonėmis saugoma mūsų valstybė. Toks ir mūsų tikslas – su tuo supažindinti visus besidominčius“, - sakė kapitonas Mindaugas Sakalauskas.

Lietuvos kariuomenės stovyklos atidarymo proga Lukiškių aikštėje grojo Lietuvos kariuomenės orkestras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių