Quantcast

Kalėdų traukinukas jau atvyko į sostinę

  • Teksto dydis:

Kalėdinis, nuo savaitgalio po Vilniaus gatves pradėsiantis važinėti traukinukas jau pasiekė sostinę.

Šeštadienį jį galės pamatyti ir visi vilniečiai bei miesto svečiai – papuoštas Kalėdų traukinukas dalyvaus eglės įžiebimo šventėje. Į miesto gatves vilniečiams jau įprasta šventine transporto priemone tapęs traukinukas išvažiuos vienuoliktą valandą.

„Iš pradžių traukinukas apsuks ratą trumpuoju maršrutu pro V.Kudirkos aikštę, Žygimantų, Vrublevskio gatvėmis, o dvyliktą valandą, kai bus įžiebta Kalėdų eglė, trumpam pasipuikuos Rotušės aikštėje, kad miestiečiai galėtų pasigrožėti šventiškai papuoštu Kalėdų atributu. Toliau jis vėl važinės tuo pačiu maršrutu, kuris numatytas savaitgalio bei švenčių dienomis“, - sako bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ technikos direktorius Juozas Grabys.

Šiųmetis traukinukas – beveik toks pats, kaip ir ankstesnieji, vežę miestiečius pastaruosius dvejus metus; skiriasi tik jos spalva. Šiemet vilniečių išsinuomotoji transporto priemonė – mėlyna.

„Traukinuko konstrukcija – tokia pati. Garvežiukas tempia du vagonus, kurie yra šildomi. Kiekviename vagonėlyje - po 24 sėdimas vietas, taigi vienu metu traukinuku galės važiuoti 48 žmonės“, - pasakoja J. Grabys.

Nesikeis ir važiavimo Kalėdų traukinuku kaina – suaugusiems ji sieks keturis litus. Ant kelių sėdintį vaiką bus galima vežtis nemokamai.
Atsižvelgdami į ankstesnių metų patirtį, bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ vadovai nusprendė šiek tiek koreguoti traukinuko trasas; darbo dienomis jo maršrutas bus ilgesnis, o poilsio – trumpesnis.

„Tiek pernai, tiek užpernai poilsio ir švenčių dienomis Kalėdų traukinukas nepajėgdavo pavėžinti visų pageidaujančiųjų, prie galinės stotelės nusidriekdavo didelės eilės. Šiemet traukinuko maršrutas poilsio ir švenčių dienomis bus trumpesnis, kad kuo daugiau vilniečių ir miesto svečių galėtų pasidžiaugti Kalėdų atrakcija“, - kalba J. Grabys.

Darbo dienomis Kalėdų traukinukas pradės važinėti dvyliktą valandą dienos ir važinės iki aštuntos vakaro. Poilsio ir švenčių dienomis į miesto gatves išvažiuos anksčiau, o grįš – vėliau.

„Tikimės, kad ir šiais metais traukinukas papuoš miestą ir taps neatsiejama Kalėdų šventės dalimi“, - sako J. Grabys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
O tai tramvajus Vilniui reikalingas, vot ir išsipyldė Zuoko svajonė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių