Quantcast

Kalėdos Vilniuje: šiandien įžiebiama Kalėdų eglė Katedros aikštėje (programa)

Advento ramybėje snaudžiantį Vilnių šiandien užlies artėjančių Kalėdų tviskesys. Šventinių renginių organizatoriai žada kuklią, bet jaukią eglės Katedros aikštėje įžiebimo ceremoniją.

Šventinė aura apgobs ne tik senamiesčio gatves ir aikštes, bet ir sostinės pakraščius. Į eglės įžiebimo šventę 19.30 val. negalintys atvykti miestiečiai, pažvelgę pro langus, galės pasidžiaugti girliandų kokardomis suspindusiu Televizijos bokštu.

Masinių renginių nesibodintys vilniečiai raginami atkakti į Katedros aikštę ir pasigrožėti ne tik "Žiemos tango" teatralizuotu koncertu, bet ir eglės įžiebimą vainikuosiančiu fejerverku. Po ceremonijos patariama paūžti Odminių skvero mugėje, nukeliauti iki Rotušės aikštės, Trakų gatvės, kur akį trauks pastatų pirmo aukšto langai, išpuošti vitražinėmis kompozicijomis – mokinių kurtais darbais Kalėdų tema.

Žiemos šaltuko nebijantys žmonės mieste laukiami ir kur kas anksčiau, nei prasidės eglės įžiebimo šventė. Šiandien 18 val. Odminių skvere Maltos ordino savanoriai kviečia pasidalyti savo šiluma ir gera valia prie simboliško dubenėlio sriubos ir pasikalbėti apie skurstančius, vienišus žmones.

Ne vien apie linksmybes galvojantys viešosios tvarkos pareigūnai primena, kad vartoti svaigiuosius gėrimus viešose vietose draudžiama. Be to, centrinėje miesto dalyje negalima šaudyti petardų.

Vairuotojams rekomenduojama iš anksto numatyti, kur palikti automobilius – privažiuoti prie pat šventės vietos nepavyks. Kad nekiltų nesklandumų, siūloma rinktis viešąjį transportą.


Kas, kur, kada


Angelai – jums

Vilniaus mokytojų namuose 10–15 val. šurmuliuos tradicinė specialiųjų mokyklų ir pensionatų auklėtinių darbų mugė "Angelų vaikai – su meile Jums". Joje vaikai prekiaus savo sukurtais darbais iš stiklo, molio, medžio, siūlų ir pan. Mugė rengiama 11-ą kartą.


Kalėdų miestelis

Šiandien Odminių skvere ims šurmuliuoti Kalėdų miestelis, kuriame iki Trijų karalių prekiaus 40 amatininkų ir tautodailininkų. Mugė oš 16–22 val. darbo dienomis ir 10–22 val. savaitgaliais. Miestelyje veiks dovanų bankas, Kalėdų paštas, šėls elniai Danieliai.


"Žiemos tango"

Vilniečius ne kartą žavėjusių užsienio šalių akrobatų ir fakyrų eglės įžiebimo ceremonijoje neišvysime. 19.30 val. Katedros aikštėje susirinkusiuosius pasitiks koncertas su Evelina Anusauskaite, Vaida Genyte, Justu Lapatinsku, choru "Liepaitės" ir grupe "Show Makers".


Gatvių grožybės

Įžiebiant eglę Katedros aikštėje užsidegs ir visas miestas: šviesos prisipildys Gedimino ir Konstitucijos prospektai, T.Vrublevskio, Vokiečių gatvės ir Rotušės aikštė – joje sužėrės ir gyva eglė. Gatvių puošybai iš miesto biudžeto šiemet skirta 149 tūkst. litų.


TV bokštas

Tradicija Vilniuje turėti aukščiausią šalies eglę – žėrintį Televizijos bokštą – nebus pamiršta ir šiemet. Bokštas sušvis šį vakarą su visu miestu. Jis bus papuoštas 6 tūkst. lempučių ir 6 km girliandų. Specialaus renginio ir fejerverkų prie bokšto nenumatyta.


Šokoladas lede

Rotušės aikštėje išaugo ledo skulptūra, kurioje įšaldytos dvi milžiniškos šokolado plytelės. Jos praeivius vilios iki sausio 1-osios, kai vidurdienį ledo luitas suduš ir 50 kg jame tūnojusio šokolado bus išdalyta visiems susirinkusiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Klaipėdoje eglės įžiebimas buvo panašus į pernykštį.Atrodo,kažkas šį darbą be sažinės graužimo nukopijavo nuo pernai metų organizatoriaus.Tokia Klaipėda...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių