Quantcast

Kalėdos Vilniuje priklausys nuo privačių rėmėjų geranoriškumo

Vilniaus valdžia jau rūpinasi Kalėdomis. Perskirsčius miesto biudžetą, šiemet šventiniams renginiams ir miestui papuošti numatyta 120 tūkst. litų – 10 tūkst. litų daugiau nei pernai.

Reikia kur kas daugiau

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas neslėpė, kad visos viltys dedamos į privačių rėmėjų geranoriškumą. Žinia, savivaldybės sukrapštytos sumos pakaktų tik Gedimino prospektui ir Rotušės aikštei apšviesti.

Tikimasi, kad įvairūs verslininkai prie šventinių renginių kultūrinės programos įgyvendinimo galėtų prisidėti bent 160 tūkst. litų.

Pernai pavyko surinkti apie 200 tūkst. litų. Pavyzdžiui, apšvietimą įrengiančios įmonės "Elgamos šviesa", "Švenčių studija" ir Vilniaus gatvių apšvietimo tinklai po derybų be papildomo užmokesčio ryžosi papuošti Konstitucijos prospektą, Pilies, Vokiečių ir T.Vrublevskio gatves.

"Tikimės palaikymo ir šiemet. Iš visos sumos miesto puošybai skirta tik 30 tūkst. litų, o nesitaškant tiltams ir senamiesčio gatvėms reikėtų bent apie 150 tūkst. litų. Tačiau su apšvietimą įrengiančiomis įmonėmis bendradarbiaujame daug metų, mūsų santykiai grįsti tarpusavio supratimu, todėl ką nors sutarsime", – atsiduso V.Dastikas.

Nusiteikusi optimistiškai

Bendrovės "Švenčių studija" vadovė Jolanta Tūraitė prisipažino apie Vilniaus valdžios numatytą biudžetą nieko negirdėjusi, todėl prognozuoti, kaip sutiksime Kalėdas, nesiryžo. Vis dėlto ji nusiteikusi optimistiškai.

"Kaip kasmet kreipsimės į rėmėjus, ypač dėl televizijos bokšto apšvietimo, nes tai įdomus ilgametis projektas, kurio nesinorėtų numarinti. Bendromis jėgomis ieškosime finansinės pagalbos. Tikimės, kad situacija gerėja ir jos pasiseks rasti. Jau apsipratome su normalia pinigų tėkme, nustojome išlaidauti. Tačiau Kalėdos – šventė, kai reikia džiaugtis. Todėl viliuosi, kad ir vilniečiai, ypač senamiesčio gyventojai, pasistengs pasipuošti langus, pasistatys bent žvakelę. Naujus rajonus raginčiau pasipuošti balkonus. Grožio laukime ne tik iš miesto, bet ir patys prisidėkime prie jo kūrimo", – kvietė J.Tūraitė.

Pernai negavo nė lito

Už kultūrinę žiemos švenčių programą atsakingos bendrovės "Concept events & media" projektų vadovas Renaldas Gražys net nenori prisiminti praėjusių metų, kai vos ne iki paskutinės minutės nebuvo aišku, ar renginių ciklas "Kalėdos sostinėje 2009" įvyks.

"Biudžetas buvo keičiamas kelis kartus, kol galiausiai negavome nė lito. Renginiai įvyko tik dėl privataus rėmimo. Pernai nusvilome, todėl šiemet būsime atsargesni. Tačiau nenoriu plačiai to komentuoti. Detaliau bus galima kalbėti tik po susitikimo su savivaldybės atstovais", – diplomatiškai nuo atsakymo išsisuko R.Gražys.


Šiame straipsnyje: kalėdos VilniujeKalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių