Quantcast

Kalėdinis Vilnius – vietinių ir užsienio turistų traukos centras

  • Teksto dydis:

Visą rudenį po įvairius Lietuvos miestus ir miestelius lankęsi ir tenykštes pramogas išbandę žinomi keliautojai ir laidų vedėjai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius grįžta į Vilnių. Artėjant Šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams televizijos rubrikos „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” vedliai kviečia sutikti didžiausias metų šventes ne kur kitur, o Lietuvos sostinėje.

Kalėdų laikotarpiu vilniečių ir miesto svečių lauks trys pagrindinės sostinės vietos. Viena jų – Katedros aikštė, kurioje tradiciškai bus įžiebta pagrindinė visos Lietuvos kalėdinė eglė. 25 metrų aukščio Kalėdų eglutė bus papuošta gausybe blyksinčių LED lempučių, spalvingomis dekoracijomis, kalėdiniais žaisliukais, o jos įžiebimas, įvyksiantis jau lapkričio 26 d., žada puikų reginį su užsienio trupės pasirodymu ir šventiniais fejerverkais.

Visą gruodžio mėnesį Katedros aikštėje įsikūrusiame Kalėdų miestelyje vyks kalėdinė mugė, kurioje kiekvienas galės paganyti akis į rankų darbo keramikos, stiklo, juvelyriškos gaminius bei specialiai pagamintus skanėstus, tokius kaip kaštonai, imbierinės duonelės, ar paragauti glintveino.

Vilniaus Rotušės aikštėje taip pat bus galima išvysti ne ką mažesnę ir tokią pat žaismingą Kalėdų eglę, papuoštą atnaujintais šviečiančiais sausainiais, apelsinų skiltelėmis ir spalvotais saldainiais. Be to, iki pat sausio 11 d. čia vyks Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurioje bus galima įsigyti rankų darbo saldainių ir suvenyrų, pagamintų Lietuvoje reziduojančių užsienio valstybių ambasadorių, ambasadų darbuotojų ir nevyriausybinių organizacijų atstovų.

Tuo tarpu šiltuoju metų laiku pamėgta Vilniaus ir kitų miestų gyventojų vieta – Bernardinų sodas – kvies pamatyti šviečiantį ir šokantį fontaną, pasisukti kalėdinėje erdvėje veiksiančioje karuselėje ir prisijungti prie eilės kitų renginių. Čia pat įsikūrusiuose prekybiniuose nameliuose bus galima įsigyti įvairių skanumynų ir paragauti karšto vyno.

Pabūgus lauke tvyrančio šaltuko, žiemos vakarus kartu su įstabiais ir šildančiais muzikos ritmais kvies praleisti „Kristupo Kalėdos“. Nuo aistringų tango ritmų iki jausmingų fado dainų, nuo romantiškos salsos šnabždesių iki melodingosios bosanovos – nuostabiausia muzikos paletė lauks kiekvieno, įsisukusio į šventinį šurmulį. Evelina Sašenko, Mara Pedro, Mantautas Katinas, Liuba Nazarenko, Giedrė Kilčiauskienė – tik keli vardai, kurie kvies gruodžio 11-31 dienomis praverti Šv. Kotrynos bažnyčios duris.

Visu šventiniu Kalėdų laikotarpiu visi vilniečiai ir miesto svečiai bus pakviesti pasivažinėti po Vilniaus Senamiestį kalėdiniu traukinuku ir pajusti tikrąją Kalėdų nuotaiką. Tuo tarpu, nuo pat Kalėdų iki Naujųjų metų tris kartus per dieną (17.00, 18.15 ir 20.00 val.) ant Katedros sienos bus galima stebėti 3D pasaką „Kalėdų sapnas“.

Paskutinę metų dieną palydėti vilniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami net dviem naujametiniais „Kristupo Kalėdų“ koncertais – 17 ir 20 val. Šv. Kotrynos bažnyčios sienas nutvieks šviesos ir muzikos spektaklis „Naujametinės vizijos pagal Vivaldi“. Specialiai šiai bažnyčiai pritaikyti šviesos efektai bei interaktyvus, nuotaikingas pristatymas kartu su Vilniaus miesto Šv. Kristoforo kameriniu orkestru nemirtingą A. Vivaldi šedevrą – „Metų laikus“ – atskleis dar nematytu kampu.

Tuo tarpu, paskutines senųjų metų akimirkas suskaičiuoti ir pasitikti Naujuosius metus kvies, ko gero, didžiausia ir tradicine tapusi fejerverkų šventė Vilniaus Katedros aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių