Quantcast

Kai kurie tarybos nariai apie A.Zuoko gimtadienį net nežinojo

44-ąjį gimtadienį antradienį šventusį Vilniaus mero Artūro Zuoko tarybos nariai dovanomis nelepino, o kai kurie apie sostinės vadovo sukaktį išvis nežinojo.

Pirmieji sostinės merą pasveikinti suskubo artimiausi bendražygiai. Kolegos A.Zuoką pasveikino gimtadienio išvakarėse.

Frakcijos narys Juozas Antanaitis teigė, kad jubiliatą sveikinę tarybos nariai nusprendė nepirkti dovanų, tačiau susikooperavo ir nustebino merą.

„Mes visa frakcija užvakar pasveikinome. Suorganizavom šventinį stalą, padainavom „su gimtadieniu“, taip pat padovanojom gėlių puokštę“, - pasakojo J.Antanaitis.

Pasak pašnekovo, merui svarbiausia ne dovanos, juolab brangias dovanas politikui teikti draudžia įstatymas, o dėmesys.

A.Zuoko bendražygiai prie vaišių stalo gėlių puokšte ir dėmesiu pagerbė ir dar vieną žmogų – diena anksčiau gimtadienį šventusį savivaldybės administracijos direktorių Valdą Klimantavičių.

Kiti tarybos nariai sostinės vadovą sveikino dar kukliau. Štai Darbo partijos frakcijos atstovas Šarūnas Birutis A.Zuokui parašė trumpąją žinutę.

„Žinutę pasiunčiau ir palinkėjau tai, ko palinkėjau“, - atviravo politikas.

Tarybos narys Viktoras Balakinas taip pat mero dovanoms piniginės neatvėrė. Politikas apsiribojo rankos paspaudimu ir paprastu palinkėjimu. „Tiesiog pareiškiau savo pagarbą, nuoširdžiai pasveikinau su gimtadieniu, tačiau paprastai, be dovanų“, - teigė V.Balakinas.

Keli Vilniaus tarybos valdančiosios daugumos atstovai apie A.Zuoko gimtadienį išvis nežinojo. V.Kravčonok teigė apie gimtadienį sužinojusi tik iš žurnalistų ir patikino, kad dar šiandien pasveikins miesto vadovą.

„Šiandien paskambinsiu. Ačiū, kad pasakėt“, - kalbėjo politikė. Jos bendrapartietis Arturas Liudkovskis apie A.Zuoko gimimo dieną taip pat teigė girdįs pirmą kartą. „Aš savo kartais pamirštu“, - prisipažino pašnekovas.

O štai A.Liudkovskio kolega Tadeušas Lavrynovičius vadovaujasi principu „geriau vėliau negu niekada“, - „Tiesą sakant, man ši informacija - staigmena. Reikės ką nors suorganizuoti“, - svarstė T.Lavrynovičius.

Portalas diena.lt primena, kad Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymas skelbia, kad politikai dovaną viršijančią 125 Lt, privalo deklaruoti. Dovana, kurios vertė didesnė negu 625 Lt, tampa valstybės turtu. Tokios vertės dovanas galima išsipirkti arba grąžinti.

Šis įstatymas 1999 m. pakišo koja tuomečiam sostinės merui Rolandui Paksui. Palikdamas postą R.Paksas iš Vilniaus savivaldybės darbuotojų dovanų gavo motociklą. Kilus triukšmui dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, politikas buvo priverstas išsipirkti 12 tūkst. litų kainavusią  transporto priemonę.


Šiame straipsnyje: Artūras Zuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
O kas Tas Zuokas. Ar tai tas pats abonementas?

pasaulietis

pasaulietis portretas
O kas Tas "vilnietis". Ar tai tas pats konservas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių