Quantcast

Ką daryti, jei duobės daugiabučio kieme tampa panašios į kraterius?

Jei duobės jūsų daugiabučio kieme tampa beveik nepervažiuojamomis, o būsto bendrija dėl to nieko nedaro, savivaldybė pagelbėti negalės, pažymi Vilniaus miesto savivaldybės Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas. „Įspėti ir įpareigoti būsto bendrijų imtis priemonių dėl šalia daugiabučių esančių sklypų – negalime, tuo aktyviau rūpintis turėtų patys gyventojai“, – teigia specialistas.

Pasipiktinusi daugiabučio, kuriame gyvena, kiemu ir automobilių stovėjimo aikštele į naujienų portalo LRT.lt redakciją kreipėsi vilnietė Viltė. Moters teigimu, įvažiavimas į kiemą yra avarinės būklės, dideles duobes vietiniai gyventojai bando „lyginti“ plytomis.

„Daugiabučio, kuriame gyvenu, kiemo duobės tampa panašios į kraterius. Vieną dieną iš jų tikrai ims tekėti lava iš žemės gelmių. Kai daugiau palyja, visas įvažiavimas užsipildo vandeniu, belieka spėlioti, kur toje baloje yra giliausios duobės ir stengtis į jas nepataikyti. Tai yra automobilio gadinimas. Nenustebčiau, jei vieną dieną aš ar kaimynas toje duobėje ratą paliktume. Kol kas gyventojai duobes „lygina“ į jas prikraudami plytų. Nepanašu, kad būsto ūkį administruojanti bendrija savo iniciatyva kažką darytų. Į ką turėčiau kreiptis dėl tragiškos kiemo būklės? – klausia LRT.lt skaitytoja.

Vilniaus miesto savivaldybės Statinių skyriaus vedėjo A. Visocko teigimu, jei sklypas aplink daugiabutį yra suformuotas ir priskirtas bendrijai, ši turi rūpintis ir jo kiemo būkle, o bendrijoms nepriskirtais kiemais po truputį rūpinasi savivaldybė.

„Bendrijos (jeigu dar nėra suformuotas sklypas) turi kreiptis į savivaldybę tam, kad būtų suformuotas sklypas aplink daugiabutį namą ir priskirtas bendrijai naudotis. Išsprendus sklypo klausymą, jie gali jį tvarkytis ir remontuoti. Pamažu sklypus tvarko ir miestas savivaldybės biudžeto lėšomis – šiuo metu jau esame sutvarkę 100 privažiavimų prie ugdymo įstaigų per daugiabučių namų kiemus, taip pat ir  kiemų.

Darbai buvo vykdomi įvairiais būdais – kai kuriose vietose remontuotos tik atsiradusios duobės, tačiau ypač stipriai susidėvėjusios atkarpos buvo remontuojamos ištisinio asfaltavimo būdu. Darbus ir toliau tęsiame. Įspėti ir įpareigoti būsto bendrijų imtis priemonių dėl šalia daugiabučių esančių sklypų – negalime, tuo aktyviau rūpintis turėtų patys gyventojai“, – sako A. Visockas.


Šiame straipsnyje: duobėskeliaikiemairemontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Meskite tą žalingą įprotį važinėtis automobiliais- pėsti visas duobes apeisite be jokių problemų...

VA

VA portretas
A gal paimti zviriuko ir uzpilti. Paciam savo rankytem ir tada valdzia bus gera. A jei uzpilti su saltu asfaltu tada ir opozicijos nebereiks.

to atsakymas

to atsakymas portretas
balsuoktu už ką nori nei nuo tavęs nei nuo manęs niekas nepriklauso,jie patys save išsirinks,tau pav;kas pažinijo ar žinojo patriarxo anūką,kažkas atsei išrinko
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių