Quantcast

Justiniškių ramybę trikdo vagys ir mušeikos

Vilniaus miesto 6-ojo policijos komisariato vadovas Gediminas Šarauskas teigė, kad Justiniškių mikrorajonas yra vienas ramesnių ir saugesnių šioje miesto vietoje.

„Kadaise man teko vadovauti Justiniškių policijos nuovadai, kai kuriais mėnesiais ir tada Justiniškių seniūnija sostinėje buvo įvardijama kaip saugiausia mieste“, – prisiminė komisaras.

Justiniškių Taikos gatvė neretai nuskamba sostinės policijos suvestinėse kaip itin kriminogeniška, čia įvykdoma labai daug nusikaltimų. „Įvykių čia užtenka, bet tam yra paprastas paaiškinimas – Taikos gatvė yra tokia didžiulė ir ilga, kad sudaro maždaug du trečdalius, jei ne tris ketvirtadalius, visos seniūnijos“, – paaiškino G. Šarauskas.

Justiniškės ne išimtis visos sostinės kontekste – čia daugiausia fiksuojama vagysčių. Šiemet jų jau bemaž šimtas. Anot G. Šarausko, populiariausios vagystės nuo ir iš automobilių, taip pat nemažai skundų sulaukiama ir dėl viešosios rimties trikdymo, triukšmo.

„Probleminis taškas – Justiniškių g. 91, tai prekybos vieta, kur naktį prekiaujama alkoholiu, ir tai vienareikšmiškai sukelia daug padarinių“, – pridūrė 6-ojo policijos komisariato vadovas.

Kalbėdamas apie Vilniaus policijos klubą vaikams ir jaunimui pareigūnas teigė, kad nors konkrečią naudą įvardyti sunku, tai esą gera nusikaltimų prevencijos priemonė.

„Tai prevencinė veikla. Šio klubo rezultatus sunkus apčiuopti ir pasakyti, kas būtų, jeigu to klubo nebūtų. Policijai bendradarbiaujant su vaikais galima juos nukreipti tinkama linkme, kaip reikėtų leisti laisvalaikį, ypač vaikams iš rizikos šeimų, galime jiems visiems ką nors pasiūlyti“, – darbą įvertino komisaras.

Nusikalstamumas Justiniškėse 2013 01 01–2013 04 17

Nusikalstamų veikų skaičius 173

Nužudymai 0

Sunkūs sveikatos sutrikdymai 0

Nesunkūs sveikatos sutrikdymai 26

Išžaginimai 0

Automobilių vagystės 2

Vagystės iš automobilių 27

Vagystės iš gyvenamųjų patalpų 8

Plėšimai 11

Sukčiavimai 7

Turto sunaikinimai ar sugadinimai 14

Įtraukimas į prostituciją 0

Nusikalstamos veikos, susijusios su disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis 6

Viešosios tvarkos pažeidimai 8

Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimai 2

Kitos nusikalstamos veikos 15

Šaltinis: Nusikalstamų veikų žinybinio registro duomenų žemėlapis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių