Quantcast

Joninės Vilniuje prasidės prieš savaitę

Jonines švęsti sostinė pradės prieš savaitę. Prekybos centras „Panorama“ šį ketvirtadienį pradeda šventei skirtų renginių maratoną.

Šį ketvirtadienį, birželio 18 dieną,  prekybos centre „Panorama“ prasidės „Paslaptingos Laumių Joninės“. Iki šeštadienio visus, neabejingus Joninių burtams, kvies Baltijos šalių amatininkų mugė, be to, jie galės išvysti ir pasimatuoti įspūdingo dydžio „Laumės suknelę“. Kulminacija taps penktadienio vakarą rūkytas varškės sūris rekordininkas.

Svečius burtais apgaubs žolininkė Adelė Karaliūnaitė ir magijos teatras „DiArchy“. Muzikinį šurmulį kels ir puikią nuotaiką užtikrins po visą prekybos centrą išsibarstę gatvės muzikantai bei šeštadienį pasirodysiantys smagieji „Inculto“.

„Joninės yra gražiausia vasaros šventė, kupina paslapčių, burtų ir linksmybių. Štai kodėl visus kviečiame įkvėpti nuotaikingų įspūdžių – įvairiaspalvės pramogos bus skirtos visai šeimai. Mažieji išmoks kaip nukalti pinigėlį ar nulipdyti rankdarbėlį iš molio. Visų lauks ne tik renginiai, amatų mugė, gyvos muzikos koncertai, bet ir malonios staigmenos – prizai kiekvieną dieną“, – sakė „Panoramos“ rinkodaros vadovė Laura Panovienė.

„Paslaptingos Laumių Joninės“ ketvirtadienį prasidės originaliu projektu – centre bus pristatyta įspūdingo dydžio „Laumės suknelė“, sukurta iš gyvų gėlių. Floristo Mariaus Kiaunės kuriamas daugiau nei dviejų metrų aukščio įspūdingas ir kvepiantis aprėdas bus pinamas iš lietuviškų lauko, darželio gėlių, įvairių miško augalėlių. Beje, įsiamžinti su juo prieš Joninių naktį galės visos merginos – vasariška laumės suknelė jų lauks visas tris renginių dienas.

Ketvirtadienio vakarą „Panoramos“ svečių lauks burtais ir paslaptimis apipintas magijos teatras „DiArchy“. Magai pristatys geriausius savo triukus, tarp kurių bus ir vienas įspūdingiausių, atliekamas ir legendinio Deivido Koperfieldo – žmogaus pasidalinimas per pusę.

Visas tris dienas vyks ir Baltijos šalių amatininkų mugė, įsikursianti šalia „Panoramos“. Čia amatininkai ir ūkininkai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos pristatys ekologiškus maisto produktus – šviežią medų, meduolius, girą, riestainius ir meduolius. Įvairūs dirbiniai iš žalvario, medžio, stiklo, lino, tekstilės, papuošalai iš metalo, krepšiai, rankų darbo kosmetika lauks visų išsiilgusių rankų darbo gaminių.

Šalia amatininkų įsikurs ir kampelis, skirtas amatams – čia bus galima stebėti kaip kalamos monetos, ar patiems pamėginti tai padaryti. Veiks ir molio dirbtuvėlė – čia bus galima pasimokyti žiesti puodus ir lipdyti molinukus.

Visas tris dienas svečių lauks ir žinoma žolininkė A. Karaliūnaitė, pati save vadinanti ir ragana. Jau 12 metų žolelių ir žodžių gydymo meno besimokanti A. Karaliūnaitė tris kartus per dieną pristatys specialias apeigas su žolelėmis, o pagoniškais drabužiais pasipuošusios merginos išvirs specialią arbatą, kurios po apeigų bus galima ir paskanauti. Apie žolelių paslaptis pasakos ir Jadvygos Balvočiūtės ūkio atstovai. Įvairių gydomųjų žolelių čia bus galima ir įsigyti.

Penktadienio vakarą visus smagurius „Panorama“ pakvies ne tik išmatuoti, bet ir paragauti didžiausio Lietuvoje rūkyto varškės sūrio.

Visas tris dienas „Panoramoje“ skambės muzika. Kasdien lankytojus linksmins nuotaikingi gatvės muzikantų pasirodymai, o šeštadienio popietę šėlti pakvies grupė „InCulto“. Į Joninių renginius visus palydės stebuklingosios „Laumės pėdutės“, ant kurių atsistojus ir sugalvojus norą jis gali išsipildyti.


Šiame straipsnyje: joninėspc panorama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių