Quantcast

Jo Šventenybė Dalai Lama XIV lankėsi Vilniaus rotušėje

  • Teksto dydis:

Jo Šventenybė Dalai Lama XIV  Vilniaus mero Artūro Zuoko ir Tibeto rėmimo darbo grupės kvietimu antrą kartą viešėjo Vilniuje (Lietuvoje – Tibeto dvasinio lyderio vizitas jau trečiasis).

Ta proga svečias drauge su LR  Prezidentu Valdu Adamkumi buvo pakviesti pietų sostinės mero namuose.

Po pietų  Vilniaus rotušėje sausakimšoje salėje svečias susitiko su vilniečiais ir miesto bendruomene.

„Gerbiamas Prezidente Valdai Adamkau, gerbiami ambasadoriai, Vilniaus bendruomene ir visi tie, kurie turi garbę ir malonumą susitikti su Jo Šventenybe. Tikrai džiaugiuosi, kad turime gerą draugą, kuris Lietuvoje apsilanko trečią, o Vilniuje – antrą kartą. Prieš 12 metų pamenu, kai Jūsų Šventenybė stovėjote ant šios Rotušės laiptų ir, atsisukęs į miesto pusę, ištarėte labai gražius žodžius: „ Aš  lankausi Vilniuje antrą kartą, kai Lietuva tapo laisva ir nepriklausoma, ir matau, kad jūsų žmonės moka gerai naudotis laisve“. Tai – mums didžiulis komplimentas. Ir mes norime labai padėkoti už tai, kad Jo Šventenybė buvo pirmasis iš pasaulio lyderių, kuris pasveikino Lietuvą paskelbus Nepriklausomybę. Ir šiandien mes bendraudami su Prezidentu Valdu Adamkumi prie pietų stalo kalbėjomės apie tai, kad tik mažos šalys šiandien turi galimybę būti moraliomis, stipriomis ir laikytis principų. Tikiu, kad šis susitikimas mus visus pakylės į aukštesnį dvasingumą“, – savo sveikinimo kalboje sakė sostinės meras.

Jo Šventenybė Dalai Lama susirinkusiems kalbėjo apie laisvę, demokratiją, religijas, apie žmogiškąsias vertybes, jausmus, apie meilės svarbą gyvenime,  apie  tai, kaip būti ir jaustis laimingu, kaip spręsti žmogiškąsias problemas „Mūsų laimingo gyvenimo šaltinis yra mumyse, mūsų širdyse, mūsų mintyse. Turtingi ir garsūs turi viską, tačiau dažnai jaučiasi nelaimingi... Reikia kalbėti apie meilę, – norint ją išsaugoti, reikia būti atlaidiems ir tolerantiškiems “, – kalbėjo Dalai Lama. 

Po paskaitos svečias atsakė į vilniečių klausimus,  Vilniaus meras padėkojo Jo Šventenybei už pamokas ir išmintį, svečiai apsikeitė šaliais.

Po susitikimo Dalai Lama su Vilniaus meru apsilankė Tibeto skvere, kur Jo Šventenybė atidengė naują, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Rimanto Sakalausko mozaikinę kompoziciją „Mandala“, tapsiančią pagrindiniu Tibeto skvero akcentu. Vėliau apsilankė Užupio meno inkubatoriuje Galera,  kur Jo Šventenybė apžiūrėjo Avalokitešvaros smėlio Mandalą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas iš Klaipėdos

 Jonas iš Klaipėdos portretas
Kas užmiršta gerus darbus-šiaudadūšiai.Vien bendravimas su dorais žmonėmis teikia palaimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių