Quantcast

J.Imbraso skundas – teisme

Penktadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) gavo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių Juozo Imbraso ir Artūro Liudkovskio skundą.

Nuverstas meras ir jo pavaduotojas teismui įteikė skundą dėl grupės Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių vasario 11 d. surengto posėdžio ir jame savivaldybės tarybos vardu priimtų sprendimų panaikinimo bei priemonių reikalavimo užtikrinimui pritaikymo.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai J. Imbrasas ir A. Liudkovski prašo teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių vasario 11 dieną priimtus keturis sprendimus – atleisti juos iš mero bei mero pavaduotojo pareigų ir išrinkti meru tarybos narį V. Navicką, o mero pavaduotojais skirti R. Adomavičių, G. Babravičių, S. Šriubėną.

Pareiškėjų manymu, grupės tarybos narių sušauktas posėdis ir jo metu priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais ir panaikinti. J. Imbrasas ir A. Liudkovski  prašo teismo pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą.

Skunde teismui paaiškinama, kad to nepadarius, teismo sprendimu padėties ištaisyti nebebus galima, savivaldybės biudžetui bus padaryta didelė žala, kurios išieškojimas iš ją padariusių asmenų būtų problematiškas. Pareiškėjų teigimu, nebūtų įmanoma panaikinti ir visų neteisėtai išrinktų asmenų savivaldybės vardu priimtų sprendimų ir veiksmų pasekmių.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nutartį dėl šio skundo priims per 7 dienas. 

Portalas primena, kad nepaisydama Juozo Imbraso sprendimo nukelti savivaldybės tarybos posėdį savaite vėliau, sostinės opozicija trečiadienį susirinko pati ir patvirtino naują Vilniaus merą - 49 metų konservatorių Vilių Navicką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių