Quantcast

J.Imbrasas Vilniuje sieks mažinti verslo liudijimų kainas

Pirmadienį po pietų Vilniaus savivaldybėje miesto meras Juozas Imbrasas susitiks su smulkaus ir vidutinio verslo įmonių bei asociacijų atstovais.

Susitikime ketinama aptarti smulkiųjų verslininkų problemas ir ieškoti galimybių, kaip palengvinti mokesčių smaugiamų verslininkų dalią.

Mero patarėjas Audrius Gelžinis portalui sakė, kad J.Imbrasas ieškos būdų, kaip padėti verslininkams, mažinant mokesčius už verslo liudijimus.

„Miesto teisininkų teigimu, praėjusių metų Vyriausybės nutarime paliktos tam tikros ribos, tam tikra marža, kur savivalda gali laviruoti – mažinti arba didinti mokesčius tam tikruose rėmuose. Jei iš tikrųjų tokia galimybė egzistuoja, meras siūlys miesto pagalbą.

Smulkusis verslas moka daug mokesčių. Norime peržiūrėti, kokiuose mokesčiuose miestas turi galimybių padėti. Pirmiausia kalba eina apie verslo liudijimus – mokestį už patentus“, - sakė A.Gelžinis.

Su meru susitikti žada Vilniaus prekybos pramonės ir amatų rūmų, Kulinarijos paveldo fondo, asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“, Lietuvos Respublikos Žemės ūkio rūmų, VšĮ „Tatulos programa“, Lietuvos šeimos ūkio sąjungos, Lietuvos daržovių augintojų asociacijos atstovai, Lietuvos smulkaus verslininkų ir prekybininkų, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijų atstovai.


Šiame straipsnyje: Imbrasasverslo liudijimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių