Quantcast

J. Laniauskas skųs sprendimą neskirti jo Jaunimo reikalų departamento vadovu

  • Teksto dydis:

Į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo reikalų departamento vadovo postą nepaskirtas konkurso laimėtojas Jonas Laniauskas žada skųsti tokį ministrės Algimantos Pabedinskienės sprendimą.

„Ministrės sprendimas yra konkurso pabaigos rezultatas, o jis yra toks, koks yra: esu nepaskirtas. Taip, akivaizdu, kad skųsiu patį galutinį rezultatą, kad nesu vadovas“, - BNS penktadienį sakė J.Laniauskas.

Į teismą jis ketina kreiptis per 30 darbo dienų, pasitaręs su teisininkais.

Ministrė A.Pabedinskienė pirmadienį pranešė neskirsianti J.Laniausko į pareigas - tokį sprendimą ji tikino priėmusi „gavus kompetentingos valstybės institucijos informaciją apie konkursą laimėjusį asmenį“, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Ministerija taip pat jau paskelbė naują konkursą į šias pareigas - sąlygose reikalaujama, kad pretendentai turėtų socialinių mokslo studijų magistro kvalifikacinį laipsnį, ne mažesnę nei 3 metų vadovavimo patirties, taip pat įgyvendinant jaunimo politiką, mokėti bent vieną užsienio kalbą.

Žiniasklaidoje skelbta, kad abejonių dėl J.Laniausko kandidatūros iškilo, nes jis ne kartą dalyvavo Rusijos remiamuose projektuose.

J.Laniauskas BNS atkreipė dėmesį, kad susipažino su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma, tačiau joje savo atžvilgiu tvirtino neradęs jokių priekaištų.

Apie dvidešimt nevyriausybinių organizacijų šią savaitę paragino ministeriją paaiškinti, kokia informacija vadovaujantis J.Laniauskas į pareigas neskirtas.

Šiuo metu Vilniaus miesto Jaunimo reikalų skyriaus vedėju dirbantis vyras pripažįsta, kad jo įsteigta asociacija „Jaunimo iniciatyvinė grupė“ yra gavusi paramos iš Rusijos ambasados, o jis pats dalyvavo Rusų kultūros centro veikloje ir Rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje, tačiau pabrėžė, kad tai vyko daugiau nei prieš dešimtmetį, o visi projektai buvo skaidrūs.

Meras Remigijus Šimašius šiuo metu taip pat vertina tarnybų informaciją ir su ja susipažinęs sako vertinsiantis, ar J.Laniauskas gali toliau dirbti užimamose pareigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute.

Danute. portretas
tai gal jis serga Laimo liga ? Gal jau jei bendrauji su rusais tai kaip nuo erkes gali susirgti? Kazkaip ne visai suprantama. Gal ir kur kas gilesne viso to prasme, atsakingi darbuotojai geriau zino kaip eiliniai skaitytojai.

tegul

tegul portretas
Sužinosime daugiau įdomybių.Jau ir taip tame pačiame komitete daug metų dirbusio socdemo Juro Požėlos pusbrolis,VSAT vadas pakliuvo į Grybauskaitės nemalonę,tik tai buvo pasakyta tarp eilučių-kalbant apie neva perteklinį pasieniečio ginklo panaudojimą.Kažkada J.Požėla sausas išlipdavo iš bet kokių nemalonumų su policija,o jų buvo tikrai ne vienas.Tada buvo kalbama,kad jis turi "stogą" policijoje-tą patį giminaitį,dabartinį VSAT vadą.

dar šitas

dar šitas  portretas
lietuviškai teisingai žodžio neištariantis, atseit, lietuvis, bandys skųstis? Jei bendradarbiavo su ruskių atstovybe ar kitomis institucijomis, vien už tai būtina jo atsikratyti, o kur dar baisi lietuviška tartis? o juk vardas ir pavardė lietuviški, gal tai yra vertiniai iš ruskių kalbos? pvz., ivan laniovskij? su ruskiai jis bendradarbiauja jau visas 10-metis, lietuviškai žodžio teisingai neištaria, ir dar nori toliau dalyvauti rusų kultūros centro veikloje ir rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje arba kitose gerai įslaptintose organizacijose?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių