Quantcast

J. Butkevičienės ir TV3 ginčo tęsinys - teisme

Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme trečiadienį įvyks posėdis, kuriame žurnalistės Jolantos Butkevičienės civilinė byla prieš TV3 turėtų būti pradėta nagrinėti iš esmės.

Žurnalistė savo ieškiniu prašo panaikinti televizijos kanalo TV3 vadovų jai skirtą drausminę nuobaudą, sugrąžinti į darbą ir išmokėti atlyginimą už priverstinai nedirbtą laikotarpį.

Byla turėjo būti nagrinėjama kovo 6-osios teismo posėdyje. Tačiau TV3 atstovai per dvi savaites nepateikė atsiliepimo į J. Butkevičienės ieškinį teismui. Televizijos kanalo raštas ant teisėjo stalo atsirado paskirto posėdžio dieną, todėl teisėjas Marius Bajoras atnaujino praleistą terminą ir kitą posėdį paskyrė kovo 18 dieną.

Portalas primena, kad buvusi televizijos kanalo TV3 naujienų tarnybos vadovė Jolanta Butkevičienė iš darbo buvo atleista 2009-ųjų sausio 20 dieną.

Iš TV3 J. Butkevičienė buvo atleista, pasak jos pačios, dėl to, kad pasirašė kolektyvinį žiniasklaidos priemonių atstovų kreipimąsi į šalies Prezidentą ir Seimą dėl A. Valinsko inicijuotų žurnalistų darbo ribojimų parlamente. Nors TV3 vadovai šiuos motyvus neigia, vis dėlto pripažįsta, kad drausminė nuobauda J. Butkevičienei skirta „už viršytus įgaliojimus“.


Šiame straipsnyje: butkevičienėTV3

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių