Quantcast

Izraelio ir Lietuvos diplomatinių santykių 25-mečiui – ąžuolų giraitė

Šiandien Vilniaus rajone, netoli Rukainių, Izraelio Valstybės ambasada Lietuvoje, bendradarbiaudama su Aplinkos ministerija, VĮ Vilniaus miškų urėdija ir Vilniaus rajono savivaldybe, kartu su moksleiviais iš visos Lietuvos pasodino ąžuolų giraitę. Giraitei suteiktas „Izraelitos“ vardas.

Lietuvos ir Izraelio diplomatinių santykių užmezgimo 25-osios metinės ištisus metus minimos tikros draugystės atmosferoje. Ta pačia dvasia pasodinta ir ąžuolų giraitė, liudijanti apie tvirtą ir vis stiprėjantį ryšį tarp valstybių.

„Judaizme tūkstantmečius skaičiuojanti medžio sodinimo tradicija gyva iki šių dienų. Ji simbolizuoja žmogaus ir žemės ryšį, kurių sintezė kuria klestinčią ateitį. Medis yra žmogaus egzistavimo simbolis, pagrindinė individo ir bendruomenės gyvavimo vertybė. Šiandien, kartu su mūsų draugais iš visos Lietuvos, sodinome ąžuolus –medžius, lietuvių kultūroje simbolizuojančius jėgą ir gerovę", – sakė Izraelio Valstybės ambasadorius Amiras Maimonas (Amir Maimon).

Nepamiršdami skaudžios praeities ir pripažinę savo klaidas, turime drauge iš naujo kurti ateitį.

„Izraelita – tai simbolinis vardas, ilgaamžės ir įvairialypės žydų ir lietuvių istorijos atspindys. Nepamiršdami skaudžios praeities ir pripažinę savo klaidas, turime drauge iš naujo kurti ateitį. Izraelitos giraitės sodinimas yra būtent toks žingsnis šia linkme. Man didelė garbė būti pakviestam šiam simboliniam gestui. Ateityje dar laukia nemažai bendrų darbų, įamžinant nužudytų žydų tautybės žmonių vardus, vardus tų, kurie atgulė mūsų miškų gilumoje", – kalbėjo giraitės sodinimo iniciatyvą palaikantis aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Giraitė pasodinta 0,9 hektaro teritorijoje. Per 500 renginio dalyvių pasodino maždaug 3 tūkst. 600 ąžuoliukų. Prie iniciatyvos prisijungė vaikai iš Kupiškio, Prienų, Anykščių, Švenčionių, Vilkaviškio, Vilniaus ir Vilniaus rajono savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
hmm...ir prie ko čia mūsų vaikai-galėjo ąžuolus sodinti žydukai;bent prisiminimą turėtų.Suorganizavo matai,ir viską daro kaip visada- savo naudai,bet kitų rankomis.Tos tarybinės talkos jau atgyvena,

reikejo

reikejo portretas
pirmiausiai sutvarkyti mirusiu poilsio vieta kauno zydu kapinese tai butu draugiskas gestas nes jie patys vargiai ka darys?....

o

o portretas
kodel su lenkais nebendraujam ar su latviais juk tai samoningas paciu zydu incijuotas aktas kai jiems dargi pilietybe suteikiama nezinia uz ka ar tai ne samoningas nusizeminimas ir ko gero ne musu naudai ir tik valdziazmogiai zino del ko /valstybine paslaptis/
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių