Quantcast

Įspėjo studentus saugotis Rusijos žvalgybos karininko

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių institutas (TSPMI) ketvirtadienį išplatino įspėjimą dėl žvalgybinių Lietuvos institucijų grėsmių vertinime minimo Rusijos žvalgybos karininko, kuris pastebėtas instituto renginiuose.

„Todėl raginame visą VU TSPMI bendruomenę kritiškai vertinti asmenų prašymus dalintis informacija. Paprastas, iš pirmo žvilgsnio įtarimų nekeliantis atsitiktinis kontaktas, gali reikšti Rusijos žvalgo pastangas kuo daugiau sužinoti apie jus, jūsų pažiūras, silpnybes. Asmuo gali pasiteirauti apie studentų rašto ar baigiamuosius darbus, paprašyti pasidalinti turima medžiaga ir pan. Būkime budrūs, saugodami save ir valstybę“, – rašoma instituto „Facebook“ paskyroje.

Prie pranešimo pridėtos instituto renginiuose užfiksuoto vyro nuotraukos – tai, pasak instituto, yra asmuo, kurio nuotrauka publikuota ir Lietuvos žvalgybos institucijų – Valstybės saugumo departamento ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento šių metų grėsmių vertinime. Prie šios nuotraukos grėsmių vertinime nurodyta, kad „Rusijos diplomatais apsimetantys žvalgybos karininkai dalyvauja mokslinėse konferencijose ir kituose oficialiuose renginiuose, kurių metu siekia užmegzti pažintis ir renka informaciją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kaip studentams neemigruot jei juos čia jau Rusija puola?

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
O, kremlinai troliai "išsipachmielino" ir ėmė rašinėti savo opusus...

hiavi

hiavi portretas
Lietuvoje durnumą ir ribų nėra o ypač prezidentūroje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių